fredag 11 december 2009

Tack Petra!

Fredagsmorgonen inleddes med att jag glömde fixa lunchmat till Syster Yster, som skulle på field trip. Nutcracker på National Theater. En härlig opera. Glömmer aldrig Håkan Hagegårds insats i uppsättningen i mitten av 1970-talet. Syster Yster påstod att det inte är någon opera, ingen sång överhuvudtaget. Bara balett. Men jag rättade henne förstås. Bara att googla det, sa jag. Och då fick hon så hon teg.

Sedan bjöd rektorn oss i skolans partykommitté på frukost som ett ringa tack för att vi dragit in 60 papp (vi pratar dollar här) till vår kommunal skola. Det motsvarar drygt 400 000 spänn. Inte så pjåkigt. Det handlar alltså om den stora välgörenhetsgalan som vi ordnade på House of Sweden för en dryg månad sedan.

En stor insats i sammanhanget gjorde den svenska smyckedesignern Petra Schou, som utan att ha några bindningar till vår skola skänkte två fantastiska ringar. Hon ville helt enkelt stödja en fattig kommunal skola, med barn från alla möjliga samhällsklasser och etniciteter, mitt i den amerikanska huvudstaden. Hennes ringar inbringade mer än 4 000 kronor på auktionen. Tack Petra - du är guld värd! Du kan lita på att pengarna kommer att användas till barnens bästa!

Alla var väldigt nöjda med festen i House of Sweden och det är inte omöjligt att det blir en favorit i repris nästa år.

I övrigt pratar alla om att Tiger bestämt sig för att sluta spela golf. Själva är vi dock mer fokuserade på att Syster Yster ska upp tidigt och göra ett så kallat SSAT-test i morgon. Testet är obligatoriskt om man ska komma in på en massa skolor - dottern går sista året på vår lokala skola. Nästa år är det bara Lillebror kvar...

I morgon ska även Lillebror och jag ta oss till U Street för en andra omgång av hans vaccin mot the swineflu. Fast personligen lyder jag ännu så länge uppmaningen från vinbutiken uppe på Wisconsin Avenue: Take a wineshot instead of a swineshot. Detta av den enkla anledningen att det ännu inte finns något vaccin för oprioriterade grupper. Och att jag har hål i en visdomstand kvalificerar mig inte till någon av riskgrupperna. Så det är bara att dricka vin och hoppas på det bästa. Och tvätta händerna förstås.

Skål.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, Syster Yster har ALLTID rätt! Din förvirring kring Håkan Hagegård (i Trollflöjten, alltså) måste ju bero på att han var klädd i trikåer. Lite balett-association där. I en scen har han för övrigt den klädsamma kombon trikåer + yllemössa. Om man kan bortse från det så sjunger han fantastiskt, alla de klassiska Papageno-scenerna finns att avnjuta på Youtube - tack för att du fick mig att leta upp dem!