söndag 27 december 2009

Och nu: Äntligen en sportrapport

Som den obotlige sportfåne jag är, kan jag inte låta er slippa längre; Det är dags för en sportrapport.

Göteborgsatleternas försäljning av den unge och talangfulle anfallaren Pär Pärlan Ericsson till ärkerivalen IFK Göteborg, har naturligtvis lett till fullständigt sanslösa debattstormar i GAIS-lägren. Allt från "hoppas han bryter benet i första träningsmatchen" till "en kanonaffär av GAIS-ledningen" har spårats i kommentarerna. Själv har jag ingen riktig uppfattning, för en gångs skull. Jag menar, naturligtvis är det upprörande att en Atlet går till bananerna i pyjamas (de kallas så, de blåvita). Men samtidigt kan man väl knappast kräva någon större klubbkänsla från en värmlänning som vistats ett år i grönsvart. Och är betalningen okej så är det ju fridens och fröjdens. Och så himla bra var han ju inte, när jag tänker efter.

Här i Washington håller hockeyn på att ta över - till många förskräckelse. "Vi har inte blivit Detroit ännu, men vi är på god väg", sa kommentatorerna till kvällens amerikanska fotbollsmatch, klassikern mellan Dallas Cowboys och Washington Redskins. DC är traditionellt en football-stad. Men Redskins spelar fullständigt uruselt och har så gjort i åtminstone tre säsongen. Det här året har man knappt vunnit en match och att cowbojsarna slog rödskinnen med 17-0 var snarare ett fall framåt...

Kommentatorerna skämtade om hockeyn, men faktum är att det är väldigt mycket mer drag kring den märkliga sporten på is just nu. Och det var med en gnutta skräck i rösten som de sa att de sett fler röda Caps-tröjor med Ovetchkin skrivet på ryggen än Redskins-tröjor på stan i dag.

På tal om Caps, eller Washington Capitals, så kan jag meddela att den ena svensken gör stor succé och den andra är persona non grata. Backstroom gör mål och passar till mål som aldrig förr och ligger bland de bästa i hela NHL:s poängliga. Medan Nyyylander har tvingats iväg till något farmarlag någonstans i obygden och inte längre tillhör truppen. Olika falla ödets lotter.

Vi har ägnat denna mellansdagssöndag åt en långpromenad bland muséer och monument. Bland annat kollade vi in Vita Husets julgran och tog en sväng genom den varma och sköna djungeln i det stora botaniska trädgården som ligger alldeles bredvid kongressen. Som avslutning gick vi på indianmuséet och en äkta indiansk konsert där. Mycket trevlig dag i strålande sol och runt tio plusgrader.

Inga kommentarer: