onsdag 16 december 2009

Några bilder från morgonen

Tog en snabb cykeltur ner på stan i morse, efter att ha levererat kidsen till sina respektive skolor. Kallt som sören. Men fint. Blå himmel och strålande sol. Crispy, som vi säger här.

Miljöaktivister har byggt en ark på The Mall. Ett inlägg i klimatdiskussionen och en uppmaning till delegaterna i Köpenhamn att komma fram till något vettigt.

Den nationella julgranen. Jag tycker inte den var särskilt snygg. Rätt ojämn och dessutom har man i vanlig ordning slängt över ett slags ljusbehängt nät, vilket gör att den ser ut att vara försedd med hårnät i dagsljus. Betydligt snyggare när mörkret faller, dock.

Jultomten var på rast. Är inte det konstigt? Så här års? Han har ju resten av året att vila ut på.

Här var det några som inte tagit rast. Full fart runt Jesusbarnet i krubban, några hundra meter från Vita Huset.

Den judiska ljusstaken tändes i samband med att hanukkan inleddes härom dagen. Till höger några av alla de småjulgranar som står runt den stora granen. Alla delstater, inklusive ställen som DC och Guam, har varsin gran. Tyvärr har den nationella parkpolisen aldrig utmärkt sig för stil eller smak. Varför sätta upp gunnebostängsel runt allting? Det hela ser mer ut som en byggarbetsplats än som en vacker och stämningsfull plats för stillsam glädje och eftertanke. Eller är det bara jag?

2 kommentarer:

Hanna sa...

Lustigt det där med de trista staketet runt. Jag minns det från förra året hos er, att det såg ut som om man höll på med nåt. Ja, bygga, renovera eller så. Det gav liksom en "tillfällighetskänsla". Men det kanske är meningen: "Vänj er inte, för om ett par veckor ska skiten bort!" kanske är stadens glada budskap. Eller?
Kram,
Hanna

Annika sa...

HAHA, det är den granen som kallas för den fulaste julgranen. håller med!
Det är nätet som är så fult. WHY, lixom!!?? Då är granen vid the capitol mkt finare.
Ja, håller med om staketet...
FULT!
Peter, K och jag brukar åka in till DC en kväll före jul, ta med glögg o sen dricka vid granen, mysigt. Sen går vi ut och äter. Iår har vi inte hunnit med det...