söndag 6 december 2009

Jul, party och snökaos

Det blev ett rejält snökaos här i Distriktet i går. Det kom några millimeter tung blötsnö, som smälte så fort den nådde marken. Katastrofnivå på gatorna förstås och i vanlig ordning fick man plötsligt pulsa genom - inte snö - utan de oerhörda mängder salt som gatuförvaltningen snabbt öser ut överallt.

I detta kaos vandrade vi ner till House of Sweden vid lunchtid för att kolla in den traditionella julmarknaden. Väldigt svenskt om jag säger så. Vi fikade med pepparkakor och räkmacka, barnen tittade på en Pippi-film dubbad till amerikanska och hustrun och jag gick omkring och kollade in utbudet på marknaden. Mycket löpare, juldukar och dalahästar. Vi fastnade dock bara för en finfin Fjällräven-jacka av klassiskt snitt.

Fram mot kvällningen kom våra barnvakter och goda vänner Marissa och Andreas över eftersom vi skulle på party. En vinna-vinna-situation eftersom våra kids fullständigt älskar att tillbringa en afton med M&A - och vi fullständigt älskar att för en gångs skull komma iväg och göra något vuxet. Det händer inte ofta.

Barnen hade haft fullt upp med spel, lekar, kreativa konst- och musikupptåg, chipsätning och film. Dessutom låg de nattade och klara i sina sängar när vi kom hem vid 11-tiden. Lyx!

Själva var vi på ett trevligt party en bit norrut här i Distriktet, hos min gamla löparkompis Val och hennes familj. Massor av folk, sprakande brasa, gott tilltugg och organiskt rödtjut. Kan man önska sig mera?

Partyt innebar att jag missade den TV-sända Caps-matchen (vi pratar hockey här), vilket naturligtvis inte var någon större sak, även om det hade varit roligt att se Backstroom göra fem poäng i en och samma match - ett mål och fyra passningar.

Men den stora sportgrejen är förstås att det preliminära spelschemat för nästa års allsvenska är klart. Så nu måste jag sätta mig ner och planera sommaren. Ser t ex att mina Atleter spelar mot Solna AIK på Råsunda den 15 augusti (vann inte dom allsvenskan i år?). Den matchen lär jag inte missa. I övrigt är det tunt med sommarmatcher, det är tydligen något VM som ligger i vägen. Men Åtvidsmatcherna back-to-back (serien vänder där, så det är ett dubbelmöte mot de forn storlaget från Facit-byn) skulle ju vara kul att kolla in live. Åtminstone en av dom.

Spelschemat kan den intresserade kika närmare på här.

Denna söndag blir liksom gårdagen julpräglad, eftersom det är den stora julmarknaden här i Georgetown. Det är då det fantastiska inträffar: den nedre delen av Wisconsin Avenue stängs av för biltrafik och förvandlas för några timmar till en gågata - ett annars totalt okänt fenomen här i Distriktet. Tyvärr.

Snökaos.



Slutligen en smula snö- och julnostalgi:

4 kommentarer:

Martin Börjeson sa...

Jo, AIK vann herr-allsvenskan i år. Och Svenska Cupen. Om du vill ha koll på fler fotbollsresultat är det bara att fråga.

Peter sa...

Okej. Vilka gjorde målen i den makalösa 3-3-matchen på Råsunda 2005? Ska vi slå följe 15 augusti?

Martin Börjeson sa...

Nä men den matchen har jag nästan lyckats förtränga - det var jobbigt när GAIS kvitterade alldeles i slutet... Känns onekligen som det var rätt länge sedan - bara en sådan sak att Wilton gjorde mål (för GAIS alltså).

15 augusti låter som ett trevligt förslag. Den enda reservationen är att det går en halvmara uppe på Lofoten dagen innan. Fast å ansra sidan lär dottern vilja att vi springer Midnattsloppet även nästa år (och det går samma dag).

Peter sa...

Jomen det låter ju som en heldag. Först uppladdning på Råsunda och sedan firar vi segern genom att slå våra pers på Midnattsloppet. Men du får nog svårt att hinna med Lofoten samma dag.