fredag 4 december 2009

Uppdaterad: Fullt uppror, headhuntad rektor och vi har blivit TV-kändisar

Här i Distriktet händer det grejer, må ni tro. Det har varit en rejäl folkstorm kring vår lokala högstadieskola Hardy Middle School de senaste veckorna. Jag ska inte trötta ut er med detaljer, men det har haglat diverse anklagelser mot DC:s stridbara skolchef Michelle Rhee som vill ha en större lokal förankring i skolan. Hon har inte varit nöjd med rektorn sedan många år, den mycket populäre Mr. Pope.

I dag hade föräldraföreningen kallat till möte och jag och hustrun gick dit. Knökfullt och upprört redan från början. Jag träffade polaren Mark och vi enades om att vi kanske måste ingripa om mötet skulle övergå till handgripligheter. Men han gick så fort det hettade till...

Precis före mötet kollade hustrun sin e-post och såg att rektorn på vår lilla skola, Dana Nerenberg, skickat ut ett meddelande där hon meddelade att Ms. Rhee utsett henne till ny rektor för... Hardy Middle School. Mr. Pope hade således fått sparken och ersatts av vår rektor, som blivit headhuntad av skolchefen. Tyvärr måste jag säga, eftersom Dana är en tippentoppen rektor som gjort enorma insatser för vår skola under de dryga två år vi varit här. Det är väl just därför hon blivit uppflyttad.

Mötets ordförande inledde mötet med att berätta denna nyhet, vilket inte direkt ökade Michelle Rhees popularitet i lokalen. Tidvis var stämningen närmast hotfull. Dana kommer att få en tuff start på sitt nya jobb...

Men den stora grejen var naturligtvis att TV var där och att både hustrun och jag är med i nyheterna! Kolla t ex in ABC 7 News, där jag syns inte mindre än tre gånger! Om det läggs ut några fler filmsnuttar kommer jag att lägga ut länkarna. Lita på det!

I övrigt väntar vi på snökaos i morgon, lördag. Det lär ramla ner någon millimeter eller två, vilket i vanlig ordning kommer att lamslå hela stan. Återkommer med en väderleksrapport.

Glöm inte att rösta om omröstningar - längst upp till vänster!

Fullsatt, folkligt och festligt... Nja, stämningen var milt uttryckt upprörd på kvällens skolmöte.

Vår skolchef här i Distriktet, som bl a prytt omslaget till Time Magazine, fick sina fiskar varma i kväll. Vilket konstigt uttryck det är, fick sina fiskar varma...

Mr Pope, nuvarande rektorn för Hardy Middle School, har fått sparken av Ms. Rhee och var inte så glad på mötet. Han ska ersättas av rektorn på vår lilla elementary school, Ms. Nerenberg. Hon lär få en tuff uppgift. Alla kommer att vara emot henne...

En helt annan sak: Så här ser det ut på morgnarna hemma hos oss numera. Syster Yster och Lillebror går upp extra tidigt för att hinna se den svenska julkalendern innan skolan börjar.


Kolla in ett bekant ansikte efter 1.16, cirka:

3 kommentarer:

Fredrik Nyström sa...

Ouch, verkar infekterat.
För övrigt kändes din medverkan solid; cool och laidback - men engagerad ändå!

Unknown sa...

Det var som tusan, det händer grejer som sagt! Hardy, visst är det där Fillmore ligger? Vad synd om Hyde att Dana flyttar. Hoppas ni får en lika bra rektor efter henne, men det kan nog bli svårt.

Du var ju verkligen med i debatten må jag säga...

Peter sa...

Jo, man är som man är. Snygg. Cool. Smart. TV var ju där, måste tänka på imagen.