fredag 9 april 2010

Kul kompis-besök

Kul men kort. Våra vänner från Bromma, the Blomqvist Family, kom från New York City i torsdags - och åkte vidare back to Sweden ganska exakt ett dygn senare. De hann med några kortade utflykter i stan och dessutom blev det en ytterst trevlig torsdagsmiddag med massor av mat och gott rosévin. Till efterrätt blev det svenskt smågodis - familjen hade haft den ytterst goda smaken att ta med sig två kilo i present till oss. Tack!

Precis som de flesta andra blev de rätt impade av den amerikanska huvudstaden och ångrade nog att de inte la fler dagar här istället för i den totalt ointressanta skyskrapestan däruppe i Norrland...

För faktum är att Distriktet är betydligt trevligare än sitt rykte. Förutom alla monumentala och ofta rätt pompösa monument, så finns det ett annat och mer riktigt Washington. Massor av trevliga stadsdelar att upptäcka, restauranger, musikliv, parker, lagom blandning av småstadskänsla (cykelavstånd till det mesta) och storstad (det bor omkring dubbelt så många här i stor-DC jämfört med stor-Stockholm).

Och inte minst väldigt sympatisk stämning och vänlig atmosfär folk emellan. Tempot är lugnare, folk hälsar och pratar med varandra (samtidigt som delar av DC är hårt belastat av både kriminlaitet och droger).

I övrigt kan meddelas att Backstroom gjorde två mål och en målgivande passning i kväll och därmed passerade 100 poäng (jag pratar professionell ishockey här och vårt lokala lag, Capitals). Kul för grabben.

Och efter fyra dagar med över 30 grader, så sjönk temperaturen rejält i dag efter åskväder i går kväll. Måttliga 15 grader i dag.

Brrrr.


Kärt besök. The Blomqvist Family hälsade på och följde bland annat med Lillebror och Syster Yster till skolan i morse.

Inga kommentarer: