onsdag 7 april 2010

Ny sprintstjärna och säljrekord

Pensionen är räddad. Ett barn kommer att bli sprintstjärna, ett annat rekordförsäljare. En är blivande fotbollsproffs och den äldste bollar med miljoner.

Big Brother vann både 100 meter och 200 meter när hans skollag hade premiärtävling i går eftermiddag. Enligt tidtagaren hade han omkring 12 sekunder på 100 meter, vilket i och för sig låter orimligt bra. Det skulle innebära att han ligger på samma nivå som svenska elittjejerna - vuxna tjejer alltså. På 200 meter var tiden jättebra också, drygt 29 sekunder. Och den känns mer trovärdig. Sannolikt kutade han halva distansen på i runda tal 14 sekunder. Men det är ju kanon, det med. Och han behövde inte förta sig direkt, han vann båda loppen med över två sekunder...

Samtidigt som BB utvecklas till en sprintstjärna av internationell kvalitet, slår Syster Yster ständigt nya försäljningsrekord. Den senaste tiden har barnen i hennes klass sålt plantor och blommor till släkt, vänner och grannar. Syftet är att få in pengar till den kommande klassresan i maj. Och dottern har gått in i blomförsäljningsbranschen med total hängivelse. Möjligen har utsikten att vinna 40 bucks triggat henne en aning... Den som säljer för mest pengar får nämligen en liten bonus på nämnda summa. Tvåan får 25 och trean får 15. Resten blir utan. Typiskt amerikanskt. Jag antar att en sådan konkurrens hade varit helt otänkbar i svenska skolor. I går var det deadline för försäljningen och Syster Yster hade kommit upp i mer än 350 dollar (cirkus 2 500 spänn). Imponerande!

Vad gäller mina två andra barn, så kan jag meddela att stora Storebror bollar med miljoner på sitt hippa jobb på Söders höjder och att Lillebrors fotbollssäsong börjar på söndag. Förra säsongen var han bland de bästa målskyttarna för sitt lag, Penguins.

Slut på skrytet för denna gång!

4 kommentarer:

Olle J. sa...

Det var inte 100 yards det var frågan om?

Peter sa...

En mycket klok kommentar. Jag ställde den frågan själv, men fick svaret att det tveklöst rörde sig om 100 meter. Däremot sprang de en mile (ungefär 1600 meter). Allt enligt sonens uppgifter.

Unknown sa...

Härligt Lukas! Det är äkta svenskt stål vi pratar om här, den nya Grycksboexpressen!

Ulf. sa...

Grattis allihopa! Blir det mer blommor till salu får du säga till, M har blivit heltokig och vår lägenhet förvandlas sakta men säkert till en engelsk trädgård!