torsdag 25 november 2010

Jätteglad kalkondag

Vi har precis stoppat i oss en massa mat, vilket Thanksgiving i princip går ut på: Att äta en massa mat och umgås med släkt och vänner.

Får vår del blev det en rätt stillsam Thanksgiving, åtminstone jämfört med förra året. Vi var fem vuxna och sex unga som käkade oss igenom alla amerikanska klassiker: Turkey, stuffing, sweet potatoes (med marshmallows), mashed potatoes, green bean casserole, cranberry sauce, sallad, bröd, ost och efterrätter; apple pie, pumpkin pie, glass och en hel del annat.

Till detta serverade vi vin samt julmust (köpt på Ajkia) för dom som var under 18 år. Musten var för övrigt en stor succé bland de tre amerikanska ungdomarna.

Överhuvudtaget var aftonen oerhört smakrik och sympatisk. Thanksgiving tillhör definitivt en av mina favvohögtider.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Vad härligt det låter! Jag tycker också att Thanksgiving verkar så oerhört sympatiskt!

Kram, Hanna

Christina sa...

Ja, här i skolan var det också kalkon idag, kalkonsnitzel. Den är väl så långt ifrån kalkon man kan komma. Någos slags hoppressat kött med massor av ströbröd runt som numera inte ens steks utan bara värms i värmeskåp. Huuuu.di middag däremot lät ljuvligt god!!!!

Olle J. sa...

"Att äta en massa mat och umgås med släkt och vänner."
Undrar om det egentligen finns någon högtid som i grund och botten inte går ut på detta. Måhända måste sprit adderas till listan (fast sprit är ju egentligen bröd i flytande form och därmed också mat).

Peter sa...

Stackars dig, Christina!

Olle, jo jag antar att de går ut på det - eller åtminstone har gått ut på det. Men med tidens förflackning handlar det ju numera, som vi alla vet, endast om att kommersiellisera alla högtider. Här i USA har de nog lyckats göra det med i stort sett alla. Utom just Thanksgiving. Kalkonbranschen undantagen.