måndag 29 november 2010

Vinter är jättebra - värme är ännu bättre

Vår tillfälligt inneboende Hyggen gjorde i dag sin första arbetsdag på prao-platsen. På grund av jetlagen var han uppe och pigg i ottan och gick till jobbet en hel timme innan utsatt tid eftersom han var trött på att bara sitta och vänta. Tänk om alla hade den ambitionen! Enligt rapport hade allt gått bra.

För oss andra var det business as usual. Skola och jobb. Det mest upphetsande denna måndag var väl att det var frost på bilen när vi kom ut strax före halv åtta i morse. Så det blev att ta fram skrapan, som legat gömd i ett hörn i bilen sedan förra vintern. Det är onekligen lite skillnad jämfört med vad svägerskan skriver om från Brasilien, där kidsen nu går ut på sommarlov och temperaturen börjar pendla runt 30 grader.

Men en får inte klaga. Vintrarna i Distriktet är barmhärtigt korta och normalt mycket milda även om det kan komma en eller annan köldknäpp. Och egentligen har jag inget emot vinter och kyla. Jag älskar t ex att åka skidor - och det kan man göra uppe i Appalacherna bara några timmars bilfärd härifrån.

Så vintrarna här är bra. Det är bara det att jag gillar värmen ännu mer...

Svägerskans fantastiskt intressanta och läsvärda blogg (se till exempel hennes utmärkta inlägg om svenska mediers rapportering om vad som händer i Rio just nu) kan hittas via den här länken för de av er som mot förmodan missat Sassabrassarna.

Inga kommentarer: