torsdag 4 november 2010

Shopping och hockey

Det har varit några intensiva dagar i Distriktet, med utflykter, sightseeing och - shopping. I går tog jag med vår gästande familj till det gigantiska köpcentret Tyson's Corner for some serious shopping. Ja, det vill säga svägerskan ägnade sig åt detta. Brorsan och jag passade barnen och strosade mest runt och tittade in här och där.

Övervägde ett tag att köpa en trenchcoat. Men ändrade mig när brodern rappporterade vad det stod på prislappen. 498 dollar.

Trötta efter detta äventyr, tog sedan de båda bröderna varsin cykel och styrde in mot sta'n. Första anhalt blev puben The 51st State, där vi tog oss ett par glas gott färsköl samt åt några klassiska amerikanska pubrätter.

Styrkta av detta cyklade vi därefter in till Verizon Center och kollade in Caps (vi pratar NHL-hockey här) som mötte det klassiska laget Toronto Maple Leafs. Det blev en hafsig och spännande match. Inte särskilt välspelad, men jämn. 4-4 efter full tid. Inga mål i förlängningen. Så det hela avgjordes på straffar, eller shoot out som vi säger här. Den svenske Backstroom, som inte gjorde någon av sina större matcher, var först ut och missade sin. Men sedan lyckades de båda ryssarna Ovechkin och Semin göra mål, samtidigt som Torontos gubbar missade, så det blev en Caps-seger till slut.

När vi väl om ut från arenan så hade det börjat regna. Och det regnet har fortsatt hela natten och verkar fortsätta även i dag, torsdag.

Det är ett hårt liv.

2 kommentarer:

Werner sa...

Stackars er.

Peter sa...

Jo, det är synd om oss.