onsdag 8 december 2010

Att förbränna 500 kalorier bredvid en värmepanna

Hustrun stack till Indiana tidigt i morse och landade lyckligt och väl några timmar senare. Hon ringde från en Starbucks i Lebanon (som ju ligger strax intill Brazil som ni säkert känner till) och rapporterade att det var 14 minusgrader och fem meter snö.

Tur att jag övertalade henne att ta den varma jackan...

Här i Distriktet är det ingen snö, men fortsatt kallt. Barnens handskar är mirakulöst nog hittade i den allmänna röran i källaren. Jag förstår inte varför det är så svårt att hitta vinterkläderna, det är samma visa varje år...

Eftersom kylan slagit sitt järngrepp över den amerikanska huvudstaden, har jag tillfälligt lagt ner löpträningen. Istället gick jag ner i gymmet (träningscykeln i källaren) och körde ett par mil samt förbrände 500 kalorier - allt enligt den display som finns på cykeln. Detta tog drygt 30 minuter och eftersom cykeln lämpligt nog är placerad cirka 1,5 meter från vår gaseldade värmepanna så gick jag ner jättemycket i vikt. Till skillnad från normala källare, så är vår basement utan tvekan den varmaste delen av hela huset.

Begreppet källarsvalt existerar inte här.

I morgon ser jag fram mot att polaren Tom och hans 10-årige son kommer över på middag. Vi ska ha grabbkväll (med Syster Yster som extra special guest) med tacos och NHL-hockey. Det blir sannolikt en eller annan öl till papporna också... Vi måste ju leva upp till det manliga idealet.

1 kommentar:

ginna sa...

Fem CENTImeter. Men ändå!