fredag 17 december 2010

Mycket Holiday nu

Mycket jul nu. Eller holiday, som vi politiskt och religiöst obundna uttrycker oss. I går torsdag var det poetry show på Syster Ysters skola och dottern var naturligtvis med och agerade inför en jublande publik.

På kvällen åkte vi till Big Brothers skola för den traditionella holiday-festen där, med massor av mat och musik framför av eleverna. Tyvärr spelade inte sonens band denna gång.

Och i morse var det Lillebrors skola som hade uppvisning. Alla klasser framförde olika nummer på temat högtider (minst tre olika uppmärksammades om jag hörde rätt). Efter showen var vi inbjudna till Lillebrors klass, där eleverna stolt visade upp vad de arbetat med de senaste veckorna: humorserier. Lillebrors serie var gigantisk lång, omkring 20 sidor späckade med serierutor. Såvitt jag förstod handlade det om en "supper hero" som konstigt nog bar Lillebrors namn. Och se'n började det brinna. Och se'n gick supper heron och la sig. Och se'n fick han en massa pengar av the firedepartment för att han hade släckt elden. Och det var "awsome!"

Nu är det winterbreak för alla kidsen, lärarna har blivit avtackade med ljus och choklad och vi ser fram mot två veckors härlig ledighet.

Gårdagens stora händelse var förstås ankomsten av mormor och morfar. De kom, rejält försenade, efter en osedvanligt jobbig resa.

Först hade snökaoset i Sverige lett till att tåget hade stannat i Helsingborg och inte körde en meter till. De hade snabbt fått leta upp en taxi som tog dem ner till Kastrup för en massa kronor (det är bara att hoppas att resegarantin gäller...). De hann precis komma in genom alla incheckningar och säkerhetskontroller - bara för att konstatera att flyget var trekvart försenat på grund av vädret.

Sedan kom de i alla fall i väg och själva resan gick bra. Men när de väl var framme, så fick de står i kön till passkontrollen en timme. Och därefter var det runt 100 personer framför dom i taxikön. Hur kul som helst.

Men de kom fram i alla fall, och det är förstås huvudsaken!

Nu ska jag ner i köket och fixa fredagsmiddagen.

Syster Yster på scenen i hennes och presidentens skola. Tyvärr var det rätt svårt att ta bilder därinne i mörkret...

Lillebror under finalen av det bejublade uppträdandet. Han står längst till höger.

En typisk interiör bild från Lillebrors skola. Läraren, Mrs. Z, till höger.

Lillebror förklarar den underliggande syntaxen i sin serie för mormor och morfar.

2 kommentarer:

Malin sa...

Att ni lyckades hinna med tre skolor! Här var det både förseningar pga vädret och jag själv som skulle hinna med två skolor, vilket innebar kreativ parkering, men man missade ändå en del.

GOD JUL!

Peter sa...

God Jul själv, Malin! Det var faktiskt på håret att vi hann till dotterns skola. Trafiken kröp fram på grund av snön. Kaos, du vet...