onsdag 1 december 2010

Tjejerna drar till sta'n

"Men någon snö lär det inte komma än på ett tag".

Så skrev jag i går. Det skulle jag inte ha gjort. I morse läste jag i lokalbladet att det väntas komma snö på söndag.

Så det kan bli.

Första december i dag och barnen har plockat fram sina julkalendrar och öppnat den första luckan. Bakom den gömde sig en bit choklad. Det kommer det att göra i morgon också. Och på fredag. Och resten av dagarna fram till jul.

Inte så mycket utrymme för överraskningar, med andra ord. Men gott.

I morgon åker familjens båda flickor till The City. Nueva York, alltså. Hustrun ska jobba där några dagar och eftersom Syster Yster är ledig från skolan på fredag får hon följa med sin snälla mamma. Dottern är så excited!

IK70 lyckades i kväll, svensk tid, med viss möda vinna över bottenlaget Tingsryd. Vinsten kom i så kallad sudden death. Eller genom golden goal. Eller i over time. Som vi säger på svenska. Just nu leder Caps med 2-1 över laget med ett av NHL:s coolaste namn: S:t Louis Blues. En period kvar. Backstroom har en passningspoäng so far.

I övrigt kallt, ruggigt och blåsigt i Distriktet. Hemmagjord pizza till middag. Fantastiskt gott, om jag får säga det själv. Jag blev särskilt nöjd med den goda pizzabottnen. Jag har länge haft problem med brödbakeriet här i USA - bakning är annars något jag är rätt bra på. Främst funkar det inte på grund av att jag inte gillar att baka med torrjäst. Och det finns ingen färsk jäst att uppbringa här i trakten.

Vilket naturligtvis är en skandal av stora mått.

1 kommentar:

Taina sa...

Samma här. Jag fixar inte torrjästen. Bullarna blir som cementklumpar. Men nu har jag ett par ställen där jag kan få tag i färsk jäst, bl a i vår lokalbutik som började ta hem det efter att jag frågade efter det!