måndag 13 december 2010

Presidentens känsla för snö

Steg upp på vågen i morse och gick omedelbart därefter ner i mitt gym bredvid värmepannan och cyklade en timme på träningscykeln.

Det är alldeles för kallt och blåsigt för att ge sig ut och springa. Det är dags att flytta söderut.

Eftersom det hade kommit några millimeter snö i natt, hade en massa skolor i Maryland och Virginia stängt på grund av det fruktansvärda ovädret.

I Distriktet vågar man inte stänga skolorna längre, sedan president Obama förra vintern skrattade rått åt huvudstadsskolornas mjäkighet. Han är ju från Chicago, där man minsann inte stänger några skolor om det inte det inte är snökaos. På rikigt. Vilket de för övrigt har just nu. På riktigt.

Här har det för övrigt gått ut varningar om att det ska bli flera minusgrader i veckan.

Brrr.

På eftermiddagen knackade det på dörren och ett blomsterbud levererade en stor och härlig blomsteruppsättning, som nu pryder matsalsbordet. Avsändare: The Brundins i Bromma, som på detta storstilade sätt ville tacka för att deras grabb Hyggen bodde hos oss för några veckor sedan.

Tack själva!

Annars är det mest nedräkning som gäller nu. Kidsen räknar ner till fredag, sista dagen innan jullovet, eller Winter Break som vi säger over här. Och så räknar de ner till torsdag, för då kommer mormor och morfar. Och så räknar de ner till julafton förstås.

Och eftersom det lackar mot jul, måste jag naturligtvis dela med mig av den bästa jullåt som gjorts, alla kategorier. Det har blivit något av en tradition här på bloggen.

Mina damer och herrar, Anders F Rönnblom:

Inga kommentarer: