måndag 20 december 2010

Professionell Ajkia-fixare gick bet

Syster Yster med sitt nya skrivbord.


Måndagen rivstartade med ett besök hos dotterns ortodontist för den sedvanliga kollen. Allt såg bra ut. Sedan åkte vi söderut, till Woodbridge och det gigantiska köpcentret Potomac Mills, där vi tillbringade ungefär fem timmar. Tre av dessa på Ajkia, där vi inhandlad ett skrivbord till Syster Yster samt diverse kompletterande svenska julnödvändigheter, som julmust, knäckebröd samt ansjovis till the Jansson's Temptation.

Nöjda och trötta med våra fynd, åkte vi hem igen och ägnade sedan ungefär lika lång tid åt att skruva ihop skrivbordet. Jag har jobbat som profesionell Ikeaihopskruvare (när jag jobbade på flyttfirma i Göteborg och vi skulle möblera kontor med Ikeainredning, jättekul) och det jag lärde mig då var att Ikearitningarna aldrig har fel, fast vi alla är övertygade om att det är så. Det handlar om att vara extremt noggrann med att titta på ritningarna och följa anvisningarna.

Så jag var extremt noggrann. Ändå lyckades jag vända hela skiten åt fel håll och skruva i skruvarna på fel sida, med påföljd att Syster Yster nu har sex snygga skruvhål på framsidan av sitt skrivbord som ren bonus.

"Vi kan sätta in några skruvar där så kan du kan hänga dina hårband och armband och gummiband där", tyckte jag när jag hade svurit färdigt.

Man måste vara kreativ och flexibel. Det har livet lärt mig.

Sedan tog svärfar över skruvandet, medan jag drog mer ner mot köksregionerna för att fixa kvällens wok i fruktbart samarbete med svärmor.

I övrigt? De kalla kanadensiska vindarna vägra lägga sig. Potomac River är isbelagd sedan en dryg vecka. Och i går sprang jag 11 km på ganska precis en timme. I kylan och blåsten.

Brrr.

Och julpusslet går framåt med stormsteg. Jag skulle tro att det kommer att vara färdiglagd redan på onsdag kväll. Eller möjligen torsdag.

2 kommentarer:

Grekland nu sa...

Haha, hur många gånger har jag inte svurit över att det är fel på ritningarna eftersom det VARJE GÅNG blir fel först innan det blir rätt...Trösterikt att höra att även en proffsfixare gör samma fel:)

Peter sa...

Knepet är att kolla extremt noga på instruktionen, inklusive detaljerna på teckningarna.