söndag 6 mars 2011

Finfin helg uppe i bergen

Hemma igen efter några härliga dagar uppe i de appalachiska bergen, tre timmars bilfärd nordväst om Distriktet.

Det befarande regnvädret höll sig borta hela fredagen och nästan hela kördagen, så vi fick två dagar med utförsåkning - och en hel del solbränna på köpet. Backarna var väl rätt tunga av blötsnö, det var runt tio grader på dagarna. Men alla nedfarter var fortfarande öppna och vi är inga proffs, direkt. Så vi kräver inget puder, eller vad det nu heter.

Syster Yster provade en svart backe för första gången i sitt liv och därefter åkte hon nästan bara svarta backar. Lillebror körde en what we in Sweden call en röd backe, också det för första gången. Och Big Brother åkte allt - och åkte fort. Hustrun var säkerheten själv och konstaterade på hemvägen att hon inte hade ramlat en enda gång.

Själv fick jag ösa på i branterna rätt ordentligt några gånger, medan hustrun eller storasyskonen åkte med Lillebror i de något mer snälla backarna.

En utmärkt avslutning på skidsäsongen, med andra ord.

Dessutom hann vi med en del annat. Ett par rejäla poolbesök till exempel. Och några trevliga restaurangditon. Jag passade också på att besöka gymmet och sprang 6,5 kilometer i rasande fart på löpbandet.

Regnet började falla på lördagskvällen och har fallit sedan dess. Vi skippade skidåkningen på söndagen, tog en sovmorgon och åkte sedan och hälsade på våra kompisar Andy och Pia som bor i Shepherdstown, den äldsta sta'n i West Virginia. Vi har pratat om att besöka dom i flera år - och nu blev det äntligen av. Och villet ställde dom har! Shepherdstown i sig är en ytterst trevlig historisk liten stad som ligger idylliskt vid en böj av Potomac River.

Och Andy och Pia bor i stadens gamla teater, som senare byggdes om till brandstation. Deras bostad är bland det absolut häftigaste jag någonsin sett. Andy är arkitekt och har gjort planlösningen, med massor av öppna ytor och små rum i rummen. Det fanns knappt en enda vanlig dörr i hela huset och han hade öppnat upp mellan våningsplanen (öppna schakt), rymden är helt fantastisk. Han och Pia har gjort det mesta av renoveringen själva. Och renoveringen pågår ständigt. Just nu håller dom på att installera ett gästrum och en bastuavdelning nere i ett av garagen, där brandbilarna stod förr.

Hur coolt som helst. Tyvärr glömde vi att ta bilder. Men här är några från bergen i alla fall.

Hustrun och Lillebror beredda att kasta sig utför.


Barnaskaran på väg mot en av liftarna.

En vacker, en cool och en... Ja...

Stolt pappa med dotter. Afterski på lördagskvällen.

Lillebror på afterski med älghorn. I bakgrunden Big Brother.

2 kommentarer:

Anna Karin sa...

Vilka fina bilder! Särskilt kul att få se mössan igen.
Hur smakade lasagneresterna förresten?

Peter sa...

Tack! Vilken mössa menar du? Lasagnen kom aldrig med. Men vi åt upp resterna i går när vi kom hem. Gudomligt gott!