torsdag 3 mars 2011

Packad och glad med bilen full av mat

Packad och glad - redo för nya äventyr.

Hustrun tycker att det är något med mig och skidresor. Jag är annars minimalist när det gäller packning. Jag brukar skryta över den gången när jag åkte till Berlin med all packning nedstoppad i fickorna till min stora skinnjacka. Eller när jag tog båten från Algeciras för en två veckors tripp till Marocko med några få tillhörigheter som utan problem fick plats i en plastkasse.

Men när det ska ut och skidsemestras är det som om jag blir förbytt. Tycker hustrun. Själv ser jag inte det uppenbara.

"Du inser att vi bara ska vara borta över helgen", sa hon när jag just bar upp den gigantiska kylväskan från källaren, samtidigt som hon tittade på två fulla bagar med matvaror som jag plockat ihop.

"Behöver vi verkligen ha med oss fyra olika müslipaket?"

"Jo, men Syster Yster gillar ju en sort. Och jag gillar en annan. Och pojkarna vill ha Honey O's. Och du älskar den där från Trader Joe's. Det blir fyra olika."

Hustrun rotade igenom de stora matkassarna.

"Fyra olika sorters chips?"

"Samma sak där, alla gillar olika."

"Alla drickor? Och menar du allvar med att ha med de där lasagne-resterna? Och bestick? Och tallrikar? Vart ska vi egentligen, finns det ingen affär där? Eller en restaurang?"

"Jo... Men... Det är ju bra att ha med sig lite gott! När vi ändå kan packa i bilen."

"Vi kommer inte att få plats i hotellrummet" konstaterade hustrun kallt.

Men hon lät mig hållas. Så nu är det packat och klart. Nästan i alla fall. I morgon bitti bär det iväg till det appalachiska bergsmassivet. Det ska bli kanonskönt att andas lite bergsluft.

På grund av resan blir det en aning tyst här på bloggen ett par dagar. Hoppas ni står ut med det och har överseende. Jag återkommer med största sannolikhet på söndag igen.

Take care så länge.

3 kommentarer:

Taina sa...

Hahahahaha! Du har blivit amerikaniserad Peter. Våra grannar hade köksutrustning som crock-pots, bestick,tallrikar fondue gryta osv. Dessutom hade en familj snäskor med sig. Den familj åkte skidor en halvdag. Resten satt de i utomhuspoolen...

Ha kul!!!

Grekland nu sa...

Haha, jag tycker du verkar klokt förutseende...hoppas bara ni hinner äta upp allt ni tar med er så ni slipper släpa hem all mat igen. Trevlig skidhelg!

Peter sa...

Det kan ju vara bra att ha snöskor när man ska gå till utomhuspoolen.

Vi hann faktiskt äta upp en hel del. Men visst släpade vi hem rätt mycket också. Om sanningen ska fram...