söndag 13 mars 2011

Sommartid i Distriktet

Fortsatt härligt vårväder i Distriktet. Runt 15 grader varmt och den där känslan att man vill sätta sig ner utomhus och fika eller ta en öl.

Så trevligt.

Dagen har dock mest ägnats åt annat. För det första gällde att hänga med i tidsomställningen. Den gångna natten gick vi nämligen över till sommartid, vilket innebar att vi fick en timmes mindre sömn i natt. Och att tidskillnaden till Sverige nu är fem timmar. Eller sju, möjligen. Låt mig se... Vi ställde fram klockan. Om klockan tdigare var 12 i Sverige så var den 6 här i USA. Om klockan fortfarande är 12 i Sverige, bör den vara sju nu - efter tidsomställningen.

Eller?

Förstår ni nu varför jag aldrig satsade på matematik/fysikbanan? Det där är ett svart hål i min arma hjärna.

Ja. Sedan har jag agerat chaufför i några timmar. Dottern var på hockey med en kompis och jag lovade att ta dom till matchen. Samt hämta dom. Detta löfte gavs dock innan jag kände till att det var S:t Patrick-parad på sta'n denna söndag. Vilket innebar att hälften av gatorna var avstängda för trafik och resten igenproppade med bilar.

Sedan tog det dessutom sammanlagt ett par timmar att hitta parkeringsplats här på hemmaplan. Jag fattar inte vad det är med folk. Kan de inte hålla sig hemma på sina egna garageuppfarter med sina gigantiska suvar? Varför måste de komma hit från sina förortsvillor och ta ifrån oss våra p-platser?

Åk kollektivt, för sören!

Nå, det är ju ett lyxproblem jämfört med hur många andra har det just nu. T ex i Japan. Och i tredje världen.

Caps-matchen hann jag se lite av på TV, såg dock inte dottern på läktaren. Caps vann i sudden death mot regerande Stanley Cup-mästarna Chicago Blackhawks. Riktigt imponerande, faktiskt. Sju raka vinster nu. Jag har lagt ner kravet på coachens avgång.

I övrigt cyklade hustrun och pojkarna till downtown och kollade in paraden och själv ägnade jag en rejäl stund i eftermiddags åt ogräsrensing i trädgården. Det växer så det knakar just nu.

Inga kommentarer: