torsdag 5 maj 2011

Cinco de Mayo och Teacher Appreciation Week

Jag tror minsann att den brasilianska byråkratin slår den amerikanska. Läs gärna svägerskans senaste blogginlägg och få en inblick i absurditeternas absoluta epicentrum i universum.

Hustrun och jag fick dock vår beskärda del av den amerikanska skattebyråkratins kafkaliknande strukturer i samband med ett besök hos revisorn i Alexandria i dag. Jag ska bespara er detaljerna, men vi var båda fyllda av beundran över revisorns till synes oändliga tålamod när han hade diverse skattehandläggare på tråden. Och trägen vinner. Det gäller att bepransa sig med just tålamod och en vänlig attityd - så brukar de mest gordiska byråkratknutarna lösa sig så småningom.

Jag lyckades ju till exempel får amerikanskt körkort tack vare den taktiken. Le bara hult, koppla på charmen och beröm deras servicemindade inställning, så blir det bra så småningom.

Efter revisorbesöket, som tog större delen av förmiddagen, stannade vi i idylliska Alexandria och åt lunch och tog en liten promenad nere i hamnen och upp genom King Street. Trevligt. Sedan åkte vi hem, satte oss i varsitt arbetsrum och jobbade intensivt.

Ungefär som vanligt, med andra ord.

I övrigt denna dag: Big Brother slog nytt pers i längdhopp i samband med tävlingar någonstans i långt ut i de marylandska förortsprovinserna. 14 feet och 10 inches. Det ni!

Och vi firade Cinco de Mayo genom att handla med oss mat hem från meximat-kedjan Chipotle. Syster Yster kom med idén, som vi andra anammade utan större tvekan. Dottern hade dessutom ätit mexikanskt i skolmatsalen denna dag.

I morgon ser jag fram mot att bjuda tre av av Lillebrors lärare på lunch. Det är Teacher Appreciation Week, en rätt trevlig tradition här i USA. Man uppmärksammar lärarna och övrig personal på olika sätt under en vecka. Det kan handla om att ge en bukett blommor, bjuda på frukost, låta barnen skriva personliga små uppskattande kort eller brev, samla in pengar för presentkort och så vidare.

Vi åtog oss att stå för lunchen på fredagen, så i morgon måste jag komma ihåg att köpa något smaskigt åt dom borta på Marvelous Market...

Inga kommentarer: