lördag 7 maj 2011

Finland vinnare i ambassad-kampen

Hyvä Suomi!

Den amerikanska huvudstaden har flest ambassader i hela världen och diplomaterna präglar stan rätt ordentligt. Det gäller särskilt längs "Embassy Row", området kring västra delen av Massachusetts Avenue. Där ligger även många europeiska ambassader och vi stack dit i dag eftersom alla EU-ambassader hade öppet hus. Halva Washington DC med omnejd var ute och tittade. En kort sammanfattning:

Längst kö: Italien

Minst folk: Norge (tills vi insåg att de inte tillhör EU och därmed inte hade öppet hus)

Störst: Storbritannien

Tråkigast: Danmark

Bäst: Finland

Finland vann således ambassad-kampen detta år. De har en ytterst vacker ambassadbyggnad, den enda i hela DC som är miljöcertifierad. Dessutom är själva huset fantastiskt vacker och smakfullt och ligger suveränt med Rock Creek Park i fonden som närmaste granne. Men det som avgjorde det hela till Suomis fördel var det vänliga bemötandet och att de bjöd på en massa god finsk mat.

Morgonen inleddes annars med en sedvanlig fotbollsmatch för Lillebror. För en gångs skull gick det inte så bra. Så Lillebror slog omedelbart fast att "vi får inte räkna målen", vilket i och för sig är helt korrekt, men något han aldrig brytt sig om förut - när de vunnit.

Denna underbara lördag i Distriktet rundades så småningom av med en fantastisk Mors Dag-middag på en krog här i M Street . det är Mothers Day i morgon här i the US. Stärkt av middagen och två glas Sam Adams slog jag sedan till och köpte tre par byxor. Så nu behöver jag inte tänka på den detaljen de närmaste åren.

En härlig kväll, med andra ord.

1 kommentar:

Taina sa...

Hyvä Suomi!!!!