lördag 14 maj 2011

Tränare i storbråk under Lillebrors match

Lillebror scorade i dagens fotbollsmatch, säsongens första mål. Han var väldigt nöjd efteråt. Själv tyckte jag matchen var ovanligt intressant av ett helt annat skäl: Coacherna hamnade i ett rejält gräl. Jag har hört talas om att sådant kan inträffa på den här nivån (jag pratar åttaåringar här) såväl i Sverige som USA, men jag har aldrig själv bevittnat det. Förrän i dag således.

Det andra lagets coach hade varit rätt irriterad ett tag, dels för att hans lag förlorade rätt rejält och dels för att det var ganska tuff stämning ute på plan.

"Du måste säga till dina spelare att lugna ner sig", skrek coachen till vår coach (vår "second" coach ska jag kanske tillägga). Några minuter senare så råkade en av våra spelare sparka till det andra lagets målvakt när denne redan fångat bollen.

Då brast det. Det andra lagets coach stormade ut på planen och skällde ut "player number 14". Vilket ledde till att vår coach sprang in och skrek att "också dina spelare har sparkat på vår målvakt". Sedan eskalerade det ytterligare, med skrik från respektive håll. Allt medan vi föräldrar - och barnen - tittade på med gapande munnar och hängande hakor.

Det hela lugnade dock ner sig och det utbröt aldrig något handgemäng (härligt ord för övrigt). Deras coach fann det för gott att avsluta matchen ett par minuter senare. Coacherna hälsade motvilligt varandra på varandra efteråt för god match...

Nu ska jag ner och skala fyra kilo potatis till kvällens progressiva brakmiddag. Återkommer med rapport.

2 kommentarer:

Unknown sa...

http://www.myspace.com/detblevhandgemang
... apropå handgemang...hörde dem på en kompis klubb för ett tag sen...det kryllar av bra band i göteborg ....lite som New Orleans...nästan.

Peter sa...

Tack för tipset!