fredag 13 maj 2011

Progressive Dinner och middagar i Tomtebo

I morgon är det Progressive Dinner.

Första gången jag hörde talas om begreppet tänkte jag på det ljuva 1970-talet. Fredagsmiddagar i Tomtebo. Hippies. God mat. Hollis och Pelle A, som då och då brukar läsa den här bloggen, vet vad jag menar. Vin i mängder. Gitarrplonk och Hoola Bandoola och Bob Dylan.

Det var tider det.

Men Progressive Dinner har ingenting att göra med vare sig proggrörelsen eller Oskarshamns Musikförening eller Musikens Makt eller fredagsmiddagarna i Tomtebo.

Det handlar istället om fundraising för vår fattiga kommunala skola. Jag kan inte riktigt översätta konceptet Progressive Dinner, men det går ut på att en massa folk har betalt 100 dollar var för att få en trerätters måltid. Det hela tar sin början - som sig bör - med förrätt. De omkring 200 anmälda samlas i tio olika hem (således runt 20 per ställe), där värdarna (de som bor där) har bullat upp med diverse godsaker och lämplig dryck. Sedan går man vidare till nästa hem, för huvudrätten. Det är det runt 15 huvudrättsvärdar (vilket innebär runt 13 per ställe). Förrättsgänget splittras upp och nya konstellationer skapas (hänger ni med?).

Sedan samlas alla 200 på ett enda ställe för gemensam dessert och massor av drinkar.

Eftersom vi glatt säger ja till allting så har vi åtagit oss att vara middagsvärdar. I morgon kväll klockan 20 kommer det 13 festklädda, hungriga och förväntansfulla gäster hit till vårt hus. Då ska middagen stå klar och vinet vara luftat.

Sedan har vi en dryg timme på oss att utfordra folket innan vi alla ska vidare till efterrätten och drinkarna...

Vi har redan handlat mat och vin för omkring 200 dollar och det lär bli minst det dubbla när vi handlat klart i morgon. Så det hade varit både billigare och betydligt mindre ansträngande att helt enkelt anmäla sig som gäster.

Men vad gör man inte för skolan.

Vi tänkte bjuda på en cross over, där bland annat swedish meatballs med lingonsylt står på menyn. Tack Andreas för att du lyckades hitta äkta svensk lingonsylt!

Vi har även planer på att ge gästerna varsin riktig svensk sup. Bara för att skapa en riktigt härlig stämning.

I övrigt:


  • Jag är nu stolt innehavare av ett par coola amerikanska motorcykel-boots. Ett fynd, 60 bucks nere på M Street. Jag kan garantera att ingen av er någonsin sett mig i sådana skodon tidigare. Anledningen till inköpet är att det krävs ett par boots i samband med min MC-kurs nästa helg.


  • Big Brother har en sleep over någonstans ute i Marylands provinser.


  • Vi har trappat upp kriget mot husmössen. Tre fällor står nu färdiga att smälla till runt om i huset. Samtliga är laddade med läckra ostbitar.

I morgon är det, förutom Progressive Dinner, också fotbollsmatch för Lillebror. Jag återkommer med rapport.

4 kommentarer:

Anna Karin sa...

Utmärkt att du har skaffat stövlar. Här hemma i Sverige finns en välputsad motorcykel, kompletterad med juniorförsäkring för din skull!

Hanna sa...

GUd vilken trevlig idé med den där middagen! Tia, kanske inte rent ekonomiskt för värdparen då, men rent socialt. Gillade idén med att man blandar om och byter sällskapp inför nästa sittning!
Lycka till med middagen, Lillebrors match och den fortsatta mussiakten!

Unknown sa...

Sno lite jordnötssmör av lillebror. Har för mig jag hört det ska vara riktigt vasst bete.
Eller så är kanske grejen att det är riktigt sliskigt klibbigt och inte lika lätt att sno med sig som en ostbit?

Peter sa...

AK: Juniorförsäkring? Är det verkligen rätt försäkringskomplettering?

Hanna: Tack!

Anders: Jag har faktiskt provat med jordnötssmör också...