torsdag 26 maj 2011

Körkortet kirrat, part three, samt GAIS-seger

Efter sedvanliga morgonlämningar av tre barn till tre olika skolor, styrde jag cykeln ut till DC:s slumområden. Som jag skrivit tidigare är Distriktet en vansinnigt segregarad stad, där det i princip blir allt fattigare ju längre österut man kommer.

Det DMV-kontor som sköter motorcykel-endorsments (som det kallas här) ligger mitt i den nordöstra kvadranten, strax intill järnvägsspåren som går norrut mot Baltimore, Philadelphia och New York City.

Jag är inte den som brukar känna mig direkt osäker i vissa stadsdelar, men jag vet folk som definitivt gör allt för att överhuvudtaget undvika att åka in i de här trakterna. Och definitivt inte utan bil.

Jag cyklade förbi kvarteren runt New York Avenue där glädjeflickorna står i gathörnen och där motellen hyr ut rummen billigt och med timtaxa om så önskas.

Jag cyklade förbi övergivna tomter, nedlagda skolor, rivningskåkar.

Jag cyklade genom trakter där det är betydligt många fler vanligare liquor stores än mataffärer.

Jag cyklade förbi gathörn där coola svarta män hängde med cigaretter i mungipan.

Jag cyklade vilse.

Sedan svalde jag stoltheten - jag tillhör den kategori av män som konsekvent vägrar fråga om vägen av en för mig själv obegriplig anledning - och frågade om vägen. Personen jag frågade överla ett kort tag om om hon skulle sticka ner mig med kniv, bussa pitbullen på mig eller svara.

Hon svarade. Eller nickade rättare sagt kort mot ett bestämt håll. Jag cyklade glatt vidare och nådde så småningom mitt mål utan större incidenter.

Döm om min förvåning när jag kom in i lokalen och fanns den mer eller mindre helt tom. Fem minuter senare låste jag upp cykeln igen, med mitt nya körkort i tryggt förvar i plånboken.

Körkortet kirrat - definitivt.

I övrigt att rapportera: GAIS-vinst i derbyt mot Hisingens stolthet Häcken. Eller Röva som vi understundom kallar föreningen. Det går sämre för svärfars Bollklubb från Halmstad. Stryk i dag igen på Örjans, denna gång mot IFK Göteborg. HBK ligger nu ordentligt fast i bottensörjan av allsvenskan.

Husmus-terroristen syntes åter i går kväll. Den är uppenbarligen för smart för våra läckert agnade fällor. Dags att trappa upp kriget?

Ruggigt varmt i Distriktet. Runt 35 grader på eftermiddagen.

Kvällen ägnades åt restaurangbesök med Syster Ysters klass och tillhörande syskon och föräldrar. Mexikanskt. Muy bien!

4 kommentarer:

Anders sa...

Jag var där och såg Tobias Hysén slå HBK. Börjar få lite gammeldags GAIS-känsla...

Peter sa...

Det är en härligt hopplös känsla. Njut så länge den varar.

Annika sa...

Härligt! Grattis!
Inte heller jag gillar de där kvarteren runt Union Station. Power till dig som hojjade där!!
Japp, nu är det HETT! Härligt, men snart börjar nog klagosången...

Peter sa...

Tack Annika - så ni har det lika varmt i Reston? Jag kommer inte att klaga förrän det över 35 grader...