onsdag 18 maj 2011

Ingen översvämning och kaos om morgonen

Det är flood-warning i Distriktet. Igen. I morse rapporterade NPR:s lokalnyheter (motsvarande Sveriges Radio, ett utmärkt företag för övrigt) att Potomac River håller på att flöda över. Den här gången var dock skyddsväggarna ordentligt upphissade, berättade reportern i en direktsändning nere från Washington Harbor - som ligger ett längre stenkast från vårt hus.

"Det kommer mer regn under dagen, så problemen kommer att förvärras", sa reportern upphetsat. Så jag tog naturligtvis en promenad ner till hamnen för att kolla in kaoset nu i kväll.

Inte fan var det någon översvämning, inte. Folk promenerade och konverserade och satt på krogarna och drack vitt vin eller öl i värmen. Roddbåtarna rodde lugnt och fint på floden. Några satt på kajkanten och fiskade (människor, inte roddbåtar).

Klart man blev besviken.

Annat var det i morse. Då var det kaos, minsann. Det började med att något av barnen glömt att stänga frysdörren, med påföljd att allt tinat (fast jag antar att det är mitt fel, jag gav dom tillstånd att ta glass fast det bara var en helt vanlig tisdag). Sedan fanns det ingen Washington Post på trappan. Frukosten förstörd. Och som om inte detta skulle vara nog: Jag fastnade i en gigantisk bilkö på vägen hem efter morgonturen, vilket innebar att lillgrabben nästan kom försent till skolan.

Så blir det när hustrun är på jobbarresa: Kaos.

Denna dagen - ett liv, som Melker sa.

Inga kommentarer: