måndag 12 december 2011

Kyla, julgran och oväntat besök

Julgranen är hemma! Efter en kortare jakt runt om i nordvästra Distriktet, med hungriga och frusna barn i bilen, bärgade vi trädet för en summa vars ansenlighet förvånade oss. Men det var bara att bita i det sura äpplet och hala fram sedlarna. Vad gör man inte för tindrande barnaögon? Nu står den och vilar sig på gården. I morgon plockar vi in granen och sedan är det bara att sätta igång att klä och pryda.

Det är kallt i Distriktet. Två minusgrader i morse när jag körde kidsen till skolan. Och trots att solen sken hela dagen, så orkade inte temperaturen över fem grader. Lite julkänsla. Nu väntar vi bara på snön. Vi har faktiskt haft åtminstone några dagar med snö varenda vinter sedan vi flyttade hit.

Kylan gjorde säkert också att en av våra trevliga musvänner åter kom på ett oväntat, men ack så kärt, besök nu i kväll. Hustrun skulle gå och hämta mer mat ute i köket och plötsligt hörde jag ett skrik.

Sedan kom hon tillbaka och meddelade att hon tappat aptiten och hon tyvärr inte kunde gå ut i köket mer på ett tag. Så jag fick ta hand om disken. Sedan gillrade jag ett gäng fällor. Återstår att se om vi får något oväntat besök även i dessa.

I övrigt denna dag:


  • Lillebror är definitivt frisk igen och är beredd att gå till skolan i morgon, tisdag. I dag slog han mig i Monopol.

  • GAIS har värvat Peter Ijeh, spelaren som var den direkta orsaken till att Atleternas nuvarande sportchef dömdes till fängelse för några år sedan. Historien är så komplicerad att jag inte orkar gå in på den, men den är väldigt mycket GAIS.

  • Distriktet har fått sin egen boxningsvärldsmästare. Läs mer på min "proffsblogg" Amerika-reportage.

I morgon ser jag fram mot att gå till den svenska ambassaden och se på ett redigt svenskt Luciatåg.

2 kommentarer:

Anna Karin sa...

Nu blir brassekusinerna glada. Lillebror är frisk, granen på plats och en levande mus i köket. Kan det bli bättre? Ja, det skulle väl vara snö till jul då!

Peter sa...

Washington Post hade en artikel om oddsen för snö till jul här i Distriktet. Om jag minns rätt så var chansen til ett hyfsat snölager (10 cm eller mer) 1 på 50, det vill säga två procent... Om vi nöjer oss med lite puder så var det lite bättre siffror. Kanske runt tio, jag har tyvärr inte artikeln framför mig. Så utgå ifrån en grön jul, men gardera med puder.