fredag 30 december 2011

Slutet närmar sig

Det är overkligt, men i morgon kan vi lägga ytterligare ett år till handlingarna. Egentligen bör jag väl göra någon form av bokslut nu... Hur var 2011? Motsvarade året förväntningarna? Vad gjorde vi? Vad gjorde vi inte?

Men varför titta bakåt? Fördelen med att skriva dagbok på nätet är att nästan allt finns där. Det är redan nedskrivet, året som snart har gått.

Jag kan bara konstatera att jag minst tangerar mitt personliga rekord i antalet inlägg 2011. Totalt har jag skrivit 284, detta inkluderat. Det är lika många som jag skrev 2008 och något fler än 2009 och 2010. Skriver jag ett i morgon på nyårsafton så blir det rekord.

Jag började blogga den 20 augusti 2007. Då hade flyttlasset just gått från vår lägenhet i Bromma. Sedan dess har jag nästan skrivit ett större eller mindre inlägg varje dag, med undantag för ett par sommarmånader.

När jag tittar tillbaka på de första inläggen och bilderna så är det lätt att se att det verkligen gått några år. Fyra och ett halvt nästan. Särskilt märks det förstås på bilderna av barnen. När vi flyttade hit var Lillebror fyra år. Nu fyller han snart - om några dagar - nio. Därmed är han lika gammal som Syster Yster var när vi flyttade hit. Hon har blivit tonåring sedan dess. Och Big Brother var bara tio när vi kom. Nu har han fyllt moppe och har börjat high school.

Själv har jag blivit äldre och gråare, samtidigt som min hustru bara blivit snyggare.

Jag säger då det.

Slutligen kan meddelas att Distriktet avfolkas alltmer. Brorsan och hans gäng har lyckligt och väl ankommit fäderneslandet och i kväll åker svägerskan och hennes kids tillbaka till Brasseland. De ska fira nyår i Rio. Låter inte helt fel...

Som tur är stannar svärmor och svärfar några dagar till.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser fram emot dina klipska, roliga och tankeväckande inlägg under ytterligare ett år! Från oss alla till er alla: Ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Kram Karin

Werner sa...

Gott Nytt År till er och alla som är kvar från oss och Ture.

Peter sa...

Tack Karin, Werner, Ture och alla ni andra!