fredag 2 december 2011

Vi mötte en svensk kändis

Tog en ledig eftermiddag och lämnade hemmakontoret för en färd ut till Ballston, Virginia. Ballston är känd för två saker, som lämpligtvis ligger i samma byggnad: Det stora köpcentret samt Kettlers Iceplex - Caps träningsarena.

På agendan stod klädinköp för Lillebror och Syster Yster (båda lediga från sina skolor denna fredag), men vi passade förstås också på att ta hissen upp de åtta våningarna till hockeyrinkarna. Det finns två och de ligger märkligt nog längst upp i huset.

Tyvärr hade Capitals redan tränat färdigt när vi kom. Jag pratade med några som kollat och enligt dom var det idel glada miner och leenden bland spelare och ledare.

Fan tro't.

Caps har förlorat fyra raka matcher och den nya coachen Dale Hunter har inlett med två 1-2-förluster. Det borde vara rätt kärv stämning i truppen just nu.

Hur som helst. På den andra rinken tränade ett annat NHL-lag: Ottowa Senators, vars lagkapten är göteborgare och heter Daniel Alfredsson, allmänt kallad Alfie. En levande legend bland nu aktiva spelare, så det var ju lite jul att se honom åka runt och göra sina konster på skridskoåkares vanliga vis. Jag ropade på honom på svenska, men han hörde mig inte. Däremot var det några andra spelare som vände sig om och senare fick jag reda på att det finns ytterligare några svenskar i laget.

Sedan tog vi hissen ner till mallen och shoppade loss på byxor, en skjorta och en kjol. Det kanske inte låter så imponerande, med det tog två timmar.

Nu är det tidig kväll i Distriktet. Vi har precis avnjutit färdiglagat mexikanskt och Big Brother ska iväg till sin high school-dans om en stund.




Caps nya stjärna kom förbi. Precis inköpt från Georgetown Penguins.



Syster Yster träffade sin gamla kompis Slap Stick. Det blev ett kärt återseende.

Svenska lagkaptenen Daniel Alfie Alfredsson i mitten. Till höger Ottowa Senators coach Paul Maclean, en gammal spelare. Det är tydligen skogshuggarmustascher som gäller i Ottowa.


När vi kom hem efter en eftermiddags intensiv shopping, var det perfekt att lägga sig i soffan och kika på denaste avsnittet av julkalendern.


Inga kommentarer: