lördag 17 december 2011

Sanslös harmoni i Distriktet

Lördagsförmiddag i Distriktet och harmonin formligen sprutar här i huset. Samtliga barn och ungdomar samt hustrun och svägerskan sitter eller ligger runt TV:n nere i vardagsrummet och kollar in baletten Beatrix Potter. Glad musik strömmar upp genom huset och blandas med glada tillrop och skratt från den entusiastiska publiken

Själv sitter jag och studerar en rapport om framtidens välfärdsutmaningar. Det är betydligt mer intressant än vad det möjligen låter.

Gårdagen bjöd på en blandad kompott av allehanda trevligheter. Kidsen var i sina skolor. Svägerskan och barnen gjorde små utflykter i grannskapet. Jag cyklade bort 500 kalorier i källaren och gick dessutom till och från Syster Ysters skola, en liten nätt promenad på 1,5 timmar. Kilona bara rasar av mig, snart är det inga kvar.

Fast på kvällen viktkompenserade jag genom att först äta en herrans god wokmiddag och sedan gå på party med tillhörande ölkonsumtion. Mycket trevlig fest, för övrigt.

Nu har två av tre hemmavarande barn inlett sin winter break. Och våra två gästande kusiner, Storasyster och Lillasyster, har ju sommarlov. Så det är lite synd om stackars Lillebror, som fortfarande har tre dagar kvar i skolan.

Han får trösta sig med att han kommer att bli klok som en bok eftersom han pluggar så mycket mer än alla andra... Fast å andra sidan imponerar kusintjejerna stort genom att sitta flera timmar och plugga engelska - helt friviiligt och på sitt lov! De verkar rent av tycka att det är kul.

2 kommentarer:

Anna Karin sa...

Så härligt det låter med julharmoni i huset! Men Beatrix Potter så här dags, den baletten ska man väl se dagen före julafton?
Nu packar vi för fullt, glöggkryddor, smågodis och kaviar ska snart flyga över Atlanten.

Peter sa...

Jag har tyvärr ingen koll på exakt när man ska se på den där baletten. Ärligt talat har jag aldrig sett den. Det viktiga är emellertid: Glöm inte grötriset!