onsdag 7 december 2011

Sjuk dotter och befarat snökaos

Nä, det blev varken en ny telefon eller någon körkonsert för Syster Yster.

Man blir ju alltid lite orolig när skolsyrran ringer hem, vilket hon gjorde i eftermiddags.

"Din dotter mår inte så bra, har du möjlighet att hämta henne?"

Jag släppte förstås allt jag hade för händer och fötter, fixade så att en kompis kunde hämta Lillebror (hustrun var ute och umgicks med Newt, Michele, Rick och de andra) och stack iväg till Syster Ysters skola.

Nu verkar det inte vara så farligt. En liten gnutta feber, halsont och huvudvärk. Vi får väl se hur det utvecklas. men någon konsert blir det inte.

Och ingen ny telefon heller. För i det här vädret kändes det inte lockande att gå ut om det inte var absolut nödvändigt. Det har regnat och varit halvskymning hela dagen. Och nu blir det dessutom kallare. Väderfolket har varnat för uppemot en inch med snö med start om någon timme.

Snökaos att vänta, med andra ord. NPR, National Public Radio (ungefär USA:s P1), gick ut med goda överlevnadsråd i morse: Se till att ha ordentligt med mat, ficklampor, batteridriven radio, batterier, vatten, etc etc osv osv hemma.

Jag säger då det.

Nu ska jag ladda upp inför krisen med lite TV-hockey. Caps mot Ottawa. Capitals har förlorat fyra av fem matcher med nya coachen. I princip det enda de blivit bättre på är att tackla, slåss samt sitta i utvisningsbåset.

Något annat var väl i och för sig inte att vänta under Dale Hunters ledning.

Inga kommentarer: