torsdag 8 december 2011

Ny dödsskjutning på Virginia Tech

Okej, jag får väl erkänna att Caps spelade riktigt bra i går kväll och slog Ottawa med 5-3. Efter vissa problem dock, Senators ledde en stor del av matchen och det var först i sista perioden som Caps kom igång ordentligt. Men då slog det gnistor. Laget har verkligen potentian. Synd bara att spelarna visar det så sällan...

Syster Yster vaknade med lite feber i morse, så hon fick vara hemma från skolan. Förhoppningsvis kan hon gå i morgon, fredag. Hon är jätteledsen över att ha missat två konserter med sin skolkör, de ska ha en i ett varuhus i kväll. Men i morgon kommer en ny chans, det är uppträdande på skolan. Vi ska vara där och dokumentera. Om hon är frisk, vill säga.

Annars har dagen präglats av ytterligare en skottlossning på Virginia Tech, det tekniska universitet i södra Virginia som för några år sedan drabbades av en tragedi då 33 personer dog på grund av en galning. Den här gången har två personer hittats döda. Men när jag skriver det här så är gärningsmannen fortfarande på fri fot.

"Det är inte vapen som dödar människor, det är människor som dödar människor", säger förespråkarna av fri tillgång till vapen. Och det finns många förespråkare i det här landet. Just Virginia har en av de mest libarala vapenlagarna i landet. Vem som helst som är myndig kan gå in i vapenbutik och köpa sig en pistol. Utan koll, utan krav, utan frågor.

Makalöst.

I rest my case.

3 kommentarer:

Annika sa...

Usch ja...
Fick precis mail från Karolinas high school här i Reston. Imorrn har de krisgrupper tillgängliga där för elever och lärare.
DET är ju så väldigt många härifrån NoVA som går på Tech. Fy sjutton.
Ja, dessa liberala vapenlagar. Helt sjukt, helg galet sjukt.
VA är verkligen en konservativ stat i mångt och mkt, och även då man bor i NoVA märks det ju, inte minst på sådant här.
Gissa vad jag går och oroar mig för allt som oftast? Just det, skolskjutningar.

Peter sa...

Tack för kommentaren, Annika. Det är konstigt att inte flera reagerar på att just tillgången på vapen och den vapenkultur som finns faktiskt kan förklara rätt många av de här vansinnesdåden. Vi har inte fått några signaler om att det ska bli något särskilt kring detta på våra skolor. Men i dotterns skola är det väldigt mycket vapen, särskilt när ett visst föräldrapar är där och träffar döttrarnas lärare...

NoVa är väl ändå relativt liberalt jämfört med resten av delstaten. Man kan ju ana hur snacket går nere i södern.

Annika sa...

Jomenvisst, stor skillnad på NoVA och övriga VA. Men, lika lätt att komma över vapen, tyvärr.
Tech är ju en bra, stor in-state skola för oss så det är SÅÅÅÅÅ många ungdomar härifrån som går på Tech.
Grymt är det att de drabbats IGEN.
Det ska bli intressant att höra vad K säger idag då hon kommer hem, om det ens märktes med krisgrupperna.
Skolskjutningar är en av mina stora rädslor.
KAN tro att vapnen är ständigt närvarande på din flickas skola. Absolut. Förståeligt med det fldraparet i kåren :)