torsdag 30 oktober 2008

Hysterisk Halloween med jordnötsvarning

Så är det då dags igen. Den stora godiskalabaliken i morgon. Halloween. Vi har redan förberett oss med diverse inköp, man gör ju vad man kan för att få fart på ekonomin. Godis förstås, småleksaker, utklädningskläder, diverse skräckattiraljer med mera. I går köpte jag dessutom två dussin glaserade donuts.

Morgondagens firande inleds på skolgården vid 12-tiden. Barnen ska vara utklädda och Mr C har förberett den sedvanliga skräck-kammaren i biblioteket. Desperata lappar har skickats ut från skolledningen om att vi numera är en "nutfree school". Det finns elever som är allergiska mot jordnötter, men eftersom i princip allt som äts i samband med Halloween innehåller nötter så lär det bli svårt att undvika att en eller annan jordnöt dyker upp.

Vi har personliga erfarenheter av det här. Förra året fick en av barnens kusiner, på besök från Huddinge, en allergichock efter att ha fått i sig choklad med nötter i. Dagen slutade på akuten. En skräckupplevelse på riktigt, med andra ord. Men kusinen repade sig snabbt och var på benen dagen efter.

Förutom jordnötsvarningar har det också gått ut varningar om Halloween-kaos på kvällen här i Georgetown. Trenden de senaste åren har varit ökat firande - och ökad fylla. Förra året var det rörigt och bråkigt sent på kvällen/natten. Och i år infaller denna skräck-kväll dessutom på en fredag, vilket indikerar firande all night long.

Läge att tillfälligt stänga av dörrklockan i kväll. "Trick or treat?" klockan 3 på natten är måttligt kul för en småbarnsfamilj...

1 kommentar:

Olle J. sa...

På Hisingen firas Halloween året runt. Det är vuxna män som klär ut sig i lustiga läderkläder - lite som Juads Priest - och besöker företag för att fråga om "Pengar eller stryk".