måndag 27 oktober 2008

The Rock, the Ohlssons and spreading the wealth med Karl-Bertil Jonsson

Söndagskvällen innebar en trevlig middag med våra gamla vänner The Rock, som kom med Kinabuss direkt från N Y City, och The Ohlssons, som kom inflygande från Miami.

Vi bjöd på crab cake från Dupont-marknaden, glass från Trader Joe's och kvällen innehöll naturligtvis mycket diskussion om det kommande valet och om de olika kandidaterna. I dag skulle delar av The Ohlssons sticka iväg på ett stort möte med Sarah Palin. De hade varit och lyssnat på Barack Obama nere i Florida några dagar tidigare. Ska bli intressant att ta del av deras jämförande studier.

Helgen innehöll också en intressant diskussion om "spreading the wealth" som John McCain så föraktfullt brukar beskriva Barack Obamas förslag att beskatta höginkomsttagarna hårdare. Jag träffade Pia och Andy, som vi känner via skolan, och vi kom att prata om "Karl-Bertil Jonssons julafton". Jag berättade att svensk TV visar denna fabel varje år och kort om dess innehåll och budskap. "Att ta från de rika och ge till de fattiga"...

Vi började fabulera om hur McCain/Palin skulle reagera om de visste att denna uppenbart socialistiskt influerade film årligen indoktrinerar ett helt folk på andra sidan Atlanten. De skulle sannolikt få hjärtattack, båda två.

Jag menar, om de kan kalla Obama för socialist för att han marginellt vill höja skatten för de omkring fem procent av invånarna som tjänare mer än två miljoner kronor per år - vad ska de då kalla SVT och dess ohöljda propaganda för solidaritet, medmänslighet och "spreading the wealth"?

Jag har mejlat Pia och Andy lite Karl-Bertil Jonsson-länkar. Försöker ju göra vad jag kan för att sprida socialismen i det här landet...

I övrigt: Big Brothers fotbollslag förlorade finalen i slutspelet och kom därmed tvåa i både serien och i cupen. Nu är fotbollssäsongen över här i DC. På flera sätt, eftersom det forna storlaget DC United lyckades missa slutspelet i år efter förlust i går.

Take care.

1 kommentar:

Veronica sa...

Foto kommer på posten! Det känns tryggt att just du sprider den svenska socialismen.

Tänk att man kan leva ett helt liv utan att ha sett "Karl-Bertil Jonssons julafton".
Kram. Veronica