måndag 6 oktober 2008

Ny deckarvåg och i väntan på matchen

Svenska deckarförfattare gör succé i USA. Se min andra blogg, Amerika-reportage.

Väntar på matchen, GAIS-IFK Norrköping. Går kl 1 pm, lokal tid. Som vanligt har jag onda aningar. Peking har spelat upp sig rätt rejält den senaste tiden och har nu häng på lagen framför. Desperata gäng är aldrig att leka med.

Jag får hoppas att Atleterna får samma "momentum" som Redskins har just nu. Tre raka vinster efter premiärförlusten. I går övertygade man mot lokalkonkurrenten Philadelphia Eagles, 23-17. Det tyckte Big Brother var väldigt roligt eftersom hans idrottslärare pikade honom för hans Redskins-tröja i förra veckan. Sedan gick läraren och hämtade sin Eagles-kepa för att liksom visa vilket lag som är bäst.

På lördag ser jag fram mot en annan match. En kompis har fixat ett par plåtar till USA-Kuba i fotboll (soccer) på RFK Stadium här i DC. Det ska bli skitkul. Det är första gången på 40 år som länderna möts i tävlingssammanhang i fotboll. USA:s märkliga bojkott av Kuba gäller egentligen också idrottsligt utbyte, men när länderna lottas mot varann i internationella turneringar görs undantag.

Visste ni förresten att det är förbjudet för amerikanska medborgare att resa till Kuba, även från ett tredje land? Åker man fast kan man få dryga böter eller fängelse. Ändå reser visst uppemot 30 000 amerikaner till Kuba på semester varje år.

1 kommentar:

Anna Karin sa...

Våra varmaste lyckönskningar!
A&AK