lördag 18 oktober 2008

Snöplig förlust i seriefinal

Big Brother gjorde en strålande insats när han hoppade in i den andra halvleken. Här syns han bredvid nummer 5 i WIS.

Slut på matchen och sedvanligt tack för god match. En av de mest spännande matcher jag någonsin sett.

Lillebror var med och hejade på sidlinjen.

Big Brothers skollag i soccer spelade i dag, lördag, seriefinal mot Washington International School (WIS). Båda lagen var obesegrade före dagens match och vinnaren i dag skulle ta hem seriesegern. Så det var två spända och rätt nervösa lag som sprang ut på konstgräset.

WIS lyckades dock bemästra nerverna bäst och spelade ruggigt bra i första halvlek. Mål i första anfallet, därefter ett slumpmål och en straff säkert inslagen gjorde att det stod 3-0 i halvtid.

I andra halvlek kom Big Brother in. Så särskilt big rent fysiskt var han emellertid inte. WIS-pågarna var överlag betydligt större och längre än våra killar. Det såg nästan komiskt ut när den 150 cm långe Big Brother närmarkerades av WIS-spelaren nummer 22, som var uppskattningsvis en halvmeter längre...

Jag vet inte om det var tack vare Big Brothers inhopp, men faktum är att Burke spelade betydligt bättre i andra halvlek och efter 20 minuters spel stod det 3-3. Stämningen var elektrisk.

Sedan bytte WIS målvakt, vilket visade sig vara ett lyckodrag. Han räddade ett par jättechanser och när sedan WIS konstrade in 4-3 med någon minut kvar, var det kört.

Hur som helst en strålande insats av båda skolorna, det råder ingen tvekan om att detta var de två bästa lagen i serien som möttes.

Nu inleds slutspelet. Första matchen redan på måndag.

Annars? Sister har varit på sleepover hos en kompis och har precis kommit hem efter att ha varit på ett animal shelter och umgåtts med hundar hela eftermiddagen. Så nu vill den tidigare hundrädda dottern ha en egen vovve. Jag är klart tveksam...