onsdag 27 maj 2009

Crazy Day på skolan

Våra två yngsta kids går på vår lokala skola här i Washington DC och denna vecka har de något som kallas "Spirit Week" och som av någon anledning emanerar i att varje dag har sitt speciella kläd-tema.

Således var tisdagen (helgdag i måndags) Pajama Day, i dag var det One Color Day, i morgon är det Crazy Day och på fredag är det slutligen Hyde Pride Day (skolan heter Hyde Elementary School).

Pyjamasdagen avlöpte lyckligt. Nästan alla barn på skolan kom i sina nattkläder av diverse sorter, en del hade med sig kramdjur och några tog även med sig sina kuddar. Dagens tema avlöpte också väl. Enfärgade barn stod som spön i backen.

Däremot har jag mina dubier inför morgonens tema: Crazy Day. Syster Yster har bestämt sig för att klä ut sig till pojke och ska dessutom samordna detta med en kompis som ska var exakt likadant klädd (de ska spela tvillingar). Problemet är att varken hon eller kompisen förberett ett smack på detta tema, så hur de ska fixa det i morgon bitti innan skolan börjar övergår mitt förstånd, men det är å andra sidan inte mitt problem. Men lär å andra sidan snabbt bli mitt problem (eller hutsruns) när Syster Yster kommer att bryta ihop omkring fem minuter innan vi måste gå till skolan, eftersom hon inte har hittat några lämpliga och samordnade kläder.

Lillebror har valt en betydligt enklare lösning. Han ska ha sina vanliga kläder, de ligger framme precis som vanligt. Han ska bara vända ut och in på alltihop. Enkelt, smart, stil, elegans.

Dagen har i övrigt ägnats bland annat åt ett besök på zoo, en lång cykeltur med äldste sonen genom bland annat den hippa stadsdelen Adams Morgan och en trevlig lunch på en italiensk krog på Connecticut Avenue.

Nu i kväll var hustrun och jag hemma hos några vänner och satt i deras trädgård och drack goda viner, diskuterade världspolitik och konstens förhållande till samhället. Mycket trevligt.

I morgon ser vi fram emot att gå på konsert med den svenska gruppen A Camp på den coola klubben 9:30. Big Big Brother har lovat ställa upp som barnvakt, trots att det är hans sista kväll i Distriktet. That's my son!

2 kommentarer:

Taina sa...

Emanera? Det ordet har jag nog aldrig stött på tidigare. Kollade givetvis upp det "utgå ifrån, härröra ur, ha sitt ursprung i, förskriva sig från, härstamma från". Tänk vad mycket jag lär mig genom att läsa andras bloggar!
Det där med att ha pyjamas i skolan är inget nytt på dotterns high school där de ibland, utan att ha tema dag, kommer i pyjamasbyxor.
Hoppas det löste sig för syster yster...

Peter sa...

Jo, det gick fårvaånansvärt bra för dottern i morse... Glad att jag kan medverka till att sprida kunskap. Fast jag skrev nog fel i brådskan, inser jag vid närmare eftertanke. För visst heter det "emanerar från" och inte "emanerar i" som jag skrev.