fredag 29 maj 2009

Klubb-kväll i Distriktet och kickball

Lillebror med fyra klasskompisar. De var publik under dagens heta kickball-match mellan 5th-graders och lärarna.

Syster Yster fick äran att hoppa in i lärarnas lag som kicker. En fullständigt strålande spark, för övrigt. Till vänster hennes lärare Ms. Zeedyke och till höger Mr. C, skolans största personlighet.

Syster Yster klart nöjd efter sin kick-insats. Tack vare henne vann lärarna. I år. Igen. Förra året spelade Big Brother med i femmornas lag. Nästa år är det Syster Ysters tur att möta lärarna.

En kanonkick från lärarna.

Naturligtvis var skolans cheerleaders på plats.

Jag minns så väl när jag skulle visa vännen J från Linköping det coola klubblivet i Stockholm. Det slutade på en bluesklubb utanför tullarna med en medelålder på publiken på omkring 70 år. Musikanterna var decenniet yngre ungefär. Jag har möjligen berättat om detta tidigare här på bloggen.


Hur som helst. I går var det inte klubb-Stockholm utan klubb-DC som stod på agendan. Och eftersom hustrun var tvungen att jobba så blev det äldste sonen och jag som drog ut i den heta nöjesnatten.


Vi hade biljetter till 9:30, en av två legendariska musikställen här i Distriktet. Det andra heter för övrigt Black Cat. För den sympatiska summan 15 dollar kunde vi avnjuta tre band, det sista A camp med Nina Persson från Cardigans och Niklas Frisk från Atomic Swing.


Det blev en mycket trevlig kväll. Klubben visade sig vara ett kanonställe, perfekt anpassat för klubbmusik. Tyvärr var det rätt lite folk, kanske runt 200 i lokalen som rimligen tar minst det tredubbla. Men stämningen god, banden spelade bra och sonen och jag fick en väldigt sympatisk sista kväll i DC innan han drar back home till Estocolmo.


Denna fredag har ägnats åt shopping och den årliga kickball.matchen mellan femmorna och lärarna (se bilder). Som vanligt vann lärarna.


I kväll åker Big Big Brother hem. De två veckorna har gått himla fort och det kommer att bli tomt utan storebrorsan och äldste sonen. Men vi får trösta oss med att vi snart kommer att se honom i Sverige.

2 kommentarer:

Anders sa...

Jag har tittat flera gånger på bilden "Lillebror med fyra klasskompisar" - och är lite tagen. Visst finns det hopp om världen? Vilken fantastisk bild!
/morfar

Peter sa...

Tack! Jo, det är en bra klass med trevliga kompisar. Lillebror stortrivs!