onsdag 6 maj 2009

Pingviner på hal is

En fullständigt osannolik match pågår just nu framför mina ögon. Caps mot Penguins, tredje matchen mellan de två lagen i kvartsfinalen i striden om NHL-titeln. För er oinvigda pratar vi hockey här.

Tempot är ruggigt, målchanserna hur många som helst och dramatiken sanslös. Caps tog ledningen (Ovetjkin förstås), Penguins (från Pittsburgh) kvitterade och tog sedan ledningen. Med bara några minuter kvar av ordinatie matchtid kvitterade Capitals - målet av allas vår Bääääckström. Hans första mål i slutspelet kunde inte ha kommit lägligare.

Skoj att äntligen få se hjälten från Huddinge, Micke Nylander, på isen. Han har varit bänkad de senaste matcherna, men fick lite istid i dag.

Annars är det varmt och fuktigt här i Distriktet. Ett rejält åskoväder for förbi i kväll och Potomac River håller på att svämma över efter de senaste dagarnas närmast oavbrutna regnande. Ovädret ska visst fortsätta i natt och man har utfärdat tornadovarning alldeles sydväst om DC. Läs mer om tornadoäventyr på SR:s utrikesblogg.

Nu fick Penguins precis in ett avgörande plötsligt död-mål. Således 2-1 i matcher. Som Pittsburgh spelade i kväll håller jag inte för otroligt att det snart kommer att stå 2-2. Dom är bra, dom där pingvinerna.

Inga kommentarer: