söndag 3 maj 2009

Regntunga skyar

Regnet öste ner när mor ringde från Nynäshamn och berättade att hon hade varit ute i skärgården hela helgen med kanonväder. "Vi har suttit ute hela dagarna". Good for you, sa jag på svenska och tittade ut över den plaskblöta bakgården. Här har det inte suttits ute många minuter den gångna helgen, inte.

I förmiddags gick hustrun och jag bort till marknaden vid Dupont Circle under varsitt paraply. Sedan var det innesysslor mest hela dagen. Barnen har spelat spel. Jag har deklarerat klart och bakat bröd. Och hustrun har jobbat och dessutom ägnat sig åt självmordsuppdraget att tvätta vår en gång så vita soffa.

Varför vi köpte en vit soffa med tre hemmavarande barn, ett otal av deras kompisar ständigt springande här samt amerikaners ovilja att ta av sig skorna oavsett väderlek, övergår vårt samlade förstånd.

Avtagbart och tvättbart tyg låter ju bra. Men i praktiken är det dels väldigt svårt att få bort tyget från soffan - den måste monteras ned totalt - dels är det omöjligt att få bort en massa fläckar av diverse märkliga ursprung. Choklad, kaffe, lera, godis, glass...

I övrigt från landet i väster: Den gamle tylösandsbon Fredrik Ljungberg fortsätter att mot alla odds göra halvsuccé i Seattle Sounders. I går slog han den hörna som ledde till Sounders kvittering. Slutresultat mot Chikago: 1-1. Sounders är tvåa i ligan.

Den influensa som tidigare var känd under namnet svininfluensa är nu förpassad till smånyheterna på tidningarnas förstasidor. Några få nya fall har inrapporterats över helgen, bland annat här i DC. Vi får väl se hur det utvecklas under veckan som kommer.

I morgon ser jag fram emot två intressanta matcher. GAIS spelar mot farsans Djurgårdens IF på Stockholms Olympiastadion. Det har gått väldigt bra för Grönsvart just mot DIF på Stadion under de senaste åren. Och Djurgården har inte direkt inlett säsongen särskilt imponerande. Så jag utgår ifrån att GAIS förlorar, troligen efter ett avgörande mål av Järnkaminerna i 89:e minuten.

Den andra matchen av intresse är mellan Caps och Pittsburgh Penguins. Omgång två i kvartfinalen. Bäst av sju matcher.

2 kommentarer:

Anders sa...

Angående den vita soffan. Du skriver oskuldsfullt att det är "väldigt svårt att få bort tyget". Vi säger bara: vänta till tyget ska PÅ! Nytvättat, ovilligt och lite krympt. Ett äktenskpaligt test. Good luck.
/AK+A

Werner sa...

Nu förstår jag äntligen varför det är så meningsfullt och glädjande att vara GAIS-anhängare. Man utgår ifrån att GAIS skall förlora med 0-6 och om resultatet blir bättre så gläds man oerhört.
En GAIS-anhängare är alltså en lycklig superpessimist!