tisdag 14 september 2010

En fängslande story som rymmer mycket

1:46,40 blev min officiella tid på lördagens halva maraton. Själv klockade jag 1:46,22. Skillnaden beror på att det alltid tar ett tag - i det här fallet uppenbarligen 18 sekunder - innan man passerar startlinjen om man inte står längst fram. Och det gjorde inte jag.

Hur som helst så hamnade jag på 56:e plats av 269 som kom i mål. Alla ni tusentals som är mer intresserade hittar hela resultatlistan här.

Dagen, liksom gårdagen, har annars präglats mest av passivt sittande vid skrivbordet. Håller på med ett större och fängslande reportage till en facktidskrift. Ja, det handlar alltså om fängelser eller rättare sagt om fångar. Det kommer att rymmas mycket i den storyn...

Här i DC är det demokratiskt primärval i dag och vi har en vallokal inrymd i kyrkan runt hörnet. Hustrun var där i förmiddags och pratade med folk. Det hade inte kommit särskilt många för att rösta, rapporterade valarbetarna. Och blir röstdeltagandet litet här i nordvästra Distriktet gynnas antagligen utmanaren i borgmästarvalet, Vince Gray. Den sittande borgmästaren, Adrian Fenty, har nämligen sina trognaste anhängare i dessa trakter och behöver nog varenda röst han kan få härifrån.

Själva får vi naturligtvis inte rösta.

I övrigt kan noteras att Big Brother spelat sin första seriematch för säsongen. Det blev storseger, 5-1. Grabben spelade fram till ett par av målen, men var lite missnöjd över att han inte lyckades stänka dit en balja själv. Men det blir flera chanser. Bra start för laget, hur som helst. Nästa match är redan i morgon, tisdag. Då möter dom förra årets seriesegrare. Det lär bli rätt mycket tuffare...

Inga kommentarer: