tisdag 21 september 2010

Läxor och fotboll

Det är rena rama värmeböljan i Distriktet och varmare ska det bli. Uppemot 35 grader de närmaste tre dagarna. Tur att det finns AC.

Vardagen rullar på som den ska. Kidsen går i sina skolor och alla trivs och har det bra. Det är mycket läxor jämfört med Sverige. Lillebor, som går i second grade, sitter nog säkert en dryg halvtimme i snitt varje dag. Och för storasyskonen handlar det om det tredubbla. Minst.

Riktigt jobbigt kan det vara för Big Brother eftersom han tränar eller spelar match varenda dag efter skolan. Är det en bortmatch ute i provinserna är han inte hemma igen förrän vid åttatiden. Och då ska det ätas middag och duschas - och sedan är det dags att sätta sig med läxorna vid en tid då han egentligen borde gå och lägga sig. Tufft.

Det går överhuvudtaget rätt dåligt för mina fotbollslag just nu. GAIS kräftgång har jag redan skrivit om. Den här stadens stolta fotbollslag, DC United, ligger sist i serien och spelar oerhört dåligt. De blev amerikanska mästare för bara några år sedan, men verkar ha tappat allt. Ingen publik har dom heller (inga segrar, ingen publik: väldigt likt GAIS med andra ord).

Och ikväll blev det den andra raka förlusten för Big Brothers skollag. En nedrig uddamålsförlust, 1-2.

I övrigt är det jobb, jobb, jobb som gäller. Nu ska jag dock sätta mig framför TV:n och kolla den enda serien jag följer: Parenthood.

Inga kommentarer: