söndag 26 september 2010

Ser fram mot normalt jobbtempo

Helgerna här i Distriktet tenderar att bli mer och mer intensiva i takt med att barnen blir äldre och vi vuxna får fler bekanta. Eller breddar nätverket, som det väl heter numera.

Den gångna helgen var inget undantag. Den har varit fylld av diverse aktiviteter. Fester, fotbollsmatcher, sleep overs, play dates. Dessutom har jag lyckats pressa in två korta löparpass mellan alla körningar hit och dit. Sex respektive fem kilometer. Snittid runt fem minuter per kilometer.

Det ska bli skönt med vardag igen så man kan vila ut en smula med normalt jobbtempo.

Lillebrors match i lördags slutade som vanligt i stor förvirring, men grabben gjorde i alla fall minst ett mål och släppte inte in något när han stod i mål. Enligt sonens egen uppfattning vann hans lag med 7-5. Ungefär.

För alla väderintresserade kan jag meddela att de senaste dagarnas värmebölja, med uppemot 35 grader, i dag ersattes av betydligt svalare väder och regn i morse. Det var nog bara runt 25 grader på eftermiddagen.

Och min ömma moder har åter nått fäderneslandets jord efter sin långa resa till vad som visade sig vara Italien. Hon ska under måndagen ta sig upp mot Stockholmstrakten medelst buss och lät trött men glad när jag pratade med henne tidigare under söndagen.

3 kommentarer:

Grekland nu sa...

När man läser din och Tainas bloggar så blir man alldeles matt av alla aktiviteter som tydligen amerikanska familjer håller på med varje helg! Det verkar som om det mesta organiseras och inte så mycket sker spontant, är det rätt uppfattat? Det låter förstås väldigt trevligt, fast jag förstår att du tycker det är skönt med vardag sen...

Peter sa...

Jo, det är rätt mycket organiserat. Och sedan blir det inte så mycket tid över till det spontana... Men visst finns det sådant också. Även i Sverige är ju det mesta organiserat. Inte så mycket spontanfotboll på grusplanen som när jag växte upp. Kanske mer sån't i Grekland?

Grekland nu sa...

Helt klart, här planeras nästan ingenting. Man går ut och ser vad som händer bara...(fast det hade verkligen inte skadat med ett visst planerande ibland!)