måndag 6 september 2010

Trevlig fieldtrip med örnskådning

Kidsen och jag stack iväg till vildmarken i förmiddags. När vi kom dit upptäckte vi att vi knappast hade varit ensamma om den tanken. Det var tusentals människor ute och gick eller cyklade. Och som vanligt var många klädda som om de var ute på en expedition till Amazonas djungler. Eller Himalaya. Eller Saharaöknen. Eller nå't sån't.

Amerikaner är roliga.

Vildmarken var i det här fallet Billy Goat Trail, en rätt skojig vandringsled som löper längs Potomac River, strax intill Great Falls.

Leden är inget för rullstolsburna. Det går upp och ner mest hela tiden och när det är hyfsat plant måste man oftast trippa över större och mindre stenar. Några rejäla klättringar är det också.

Vi har varit här några gånger förut (se t ex här), men aldrig gått leden från det här hållet tidigare så det var lite nyhetens behag i alla fall.

Den stora höjdpunkten var definitivt att det plötsligt dök upp en Bald Eagle som makligt och med stela vingar cirklade några varv ovanför våra huvuden. Imponerande syn! Dessutom såg vi en fiskgjuse, många gamar och en stor dopping av någon okänd art. Samt en hel del annat.

I morgon är det skoldag för alla tre ungarna. Men bara tre timmar för Big Brother, av någon obegriplig anledning.

Expedition Vildmark i dag. Här är vi i början av leden som går längs Potomac-floden...

...och här har vi gått färdigt. Det tog på krafterna, men det är en väldigt kul vildmarksled.

Dagens höjdpunkt: En Bald Eagle jagade ovanför våra huvuden. Mäktigt.

Inga kommentarer: