fredag 10 september 2010

Nedräkning i Distriktet

Det är nedräkning i Distriktet. Tidigt i morgon bitti ska jag springa mitt halva marathon.

På söndag är det säsongspremiär för Redskins (amerikansk fotboll). Och första matchen går på hemmaarenan FedEx Field inför 90 000 åskådare mot ärkerivalen Dallas Cowboys. Indiander mot vita, med andra ord...

På måndag är det dags för derby i Göteborg. Mina Atleter möter bananerna i pyjamas, som vi gaisare understundom brukar kalla IFK Göteborg, lite västkustskt roligt så där... Hur det går? Ja, det går naturligtvis åt skogen.

Och på tisdag avgörs i praktiken borgmästarvalet här i DC, eftersom demokratiska partiet då ska rösta om vilken kandidat de ska ha i det formella valet den 2 november. DC är i praktiken en enpartistad, över 90 procent röstade t ex på Obama i presidentvalet. Så den demokratiska kandidaten är predestinerad att vinna. Kampen står mellan sittande borgmästare Adrian Fenty och utmanaren Vincent Gray (som för närvarande är ordförande i det som ungefär motsvarar en kommunstyrelse). Jag återkommer om valet.

Apropå val, så gick hustrun och jag och röstade på svenska ambassaden i dag. Det är onekligen en smula paradoxalt att vi har ungefär lika nära till vår röstlokal här på andra sidan den atlantiska oceanen som back home in det gamla landet...

Röstningen gick bra, rätt mycket folk i kö och en strykande åtgång på de moderata valdedlarna. Det är väl ingen hemlighet att många utlandssvenskar lutar tämligen stabilt åt höger... Å andra sidan är det bara knappt 30 procent av svenskar bosatta utomlands som röstar.

I kväll har jag laddat upp med färsk pasta och vatten. Och lite godis nu på kvällskvisten. Gäller ju att vara fylld av energi. Tyvärr har jag fortfarande ont i vänstra lårets baksida, så vi får väl se hur det går. Men nog ska jag kunna ta mig i mål på runt 1;55 i alla fall. Förhoppingsvis.

Loppet börjar klockan 8. En kvart innan är det en ceremoni för de som dog i terrorattackerna för exakt nio år sedan.

4 kommentarer:

Werner sa...

Fan-klubben väntar med spänning på resultatet. Lycka till!

Anders sa...

Go, Peter, GO!
You can do this!

Olle J. sa...

Jag tror den där skogen kan preciseras till norra delen av Delsjöområdet.

Och lycka till!

Hanna sa...

Lycka till! Vi håller tummarna för att låret håller sig i schack!