lördag 25 september 2010

När kommer dokusåpan "GAIS - det stora sammanbrottet"?

Dokusåporna brer ut sig i amerikansk TV (och i svensk, antar jag). Jag har tidigare skrivet här på bloggen om såpan som handlar om vårt lokala cupcake-bageri - Georgetown Cupcakes - och den som handlar om hemmafruar i DC (DC Housewifes tror jag att den heter).

Nu kommer nästa såpa med lokal prägel. Kabelkanalen HBO kör just nu "Hard Knocks", en såpa om football-laget New York Jets. Ett team har följt laget inför säsongsstarten för någon vecka sedan. Spelarna har filmats på träninsgplanen, i omklädningsrummet, i sina hem - ja, ni kan konceptet.

Programmet har gjort stor succé och nu ska HBO göra samma sak med DC:s enda professionella lag med viss kvalitet, hockeygänget Capitals (basebollaget Nats ligger sist, fotbollslaget DC United likaså, basketlaget Wizards hade en katastrofsäsong förra året och amerikanska fotbollslaget Redskins likaså).

Hela idén bygger på rivaliteten med Pittsburgh Penguins. Lagen ska mötas i den så kallade Winter Classic den 1 januari - en utomhusmatch som brukar dra runt 70 000 åskådare eller så. Matchen ska spelas på Steelers hemmaplan i Pittsburgh och biljettförsäljningen är redan i full gång.

Dokusåpan ska följa de båda lagen under hösten och framförallt i december. Serien ska sedan sändas i fyra avsnitt inför klassikermötet om jag förstått det hela rätt.

Nu väntar jag bara på dokusåpan "Makrillarna - det stora sammanbrottet" med uppföljningen "GAIS - the total makeover".

I övrigt kan meddelas att vi var på en trevlig fest i går kväll och att värmen lagt sig som ett fuktigt lock över DC.

Hustrun och Syster Yster ska ut och springa trots hettan. Jag överväger att göra dom sällskap.

2 kommentarer:

Werner sa...

Aldrig. Du vet väl att Sisyfos blev befriad av gudarna men fick i stället bli GAIS-supporter forever.

Peter sa...

Aha. Nä det visste jag faktiskt inte. Men det är kanske inte förvånande...