onsdag 1 september 2010

Cykelutfärd i 35 grader

Sommarlovet för Syster Yster och Big Brother börjar så smått lida mot sitt slut (äntligen....). I dag prickade vi av ytterligare en sak på listan av saker som jag lovade att göra med dom innan skolstarten: Cykelutflykten ner till Alexandria,Virginia.

Vi stack iväg kl 9 för att undvika den värsta hettan. Så det var måttliga 28 grader när vi rullade iväg från Georgetown. Efter en drickapaus vid National Airport, kom vi fram till Old Town Alexandria efter 1,5 timmar, cirkus.

Jag har nog berättat om denna ytterst trevliga lilla stad som numera i praktiken är en förort till DC, men som i själva verket är nästan 100 år äldre. Fram till att Washington skapades i slutet av 1700-talet, fanns det två dominerande städer i området: Alexandria på Virginiasidan om floden och Georgetown på Marylandssidan.

Vi gjorde en liten tur runt i stadsparken, besökte det rätt coola konstnärshuset Torpedo Factory Art Center, som ligger inrymt i en gammal torpedfabrik nere vid hamnen och cyklade i sakta mak uppför paradgatan King Street. Efter en minst sagt stabil lunch på Popeyes (Louisianas gåva till snabbmatsvärlden), trampade vi hem igen. Då hade temperaturen stigit till 35 grader och vi var rätt slut när vi kom fram.

Hustrun fixade snabbt några hemlagade, nyttiga, iskalla och gudomligt goda smoothies och sedan var det dags att köra Big Brother till hans fotbollsmatch (träningsmatch någonstans uppe i Maryland som slutade 0-0).

Lillebror stack hem till kompisen J efter skolan. Hans familj har en egen pool på tomten - populärt i den här temperaturen... Syster Yster och jag åkte lite senare iväg till hennes nya skola där det var middag och mingel för nya elever och föräldrar. Syster Yster stack iväg och lekte (eller vad de nu gör i den här åldern) med sina nya klasskompisar nästan direkt. Själv diskuterade jag grekisk ekonomi, kvaliteten på den ecuadorianska stränder, den amerikanska hälso- och sjukvårdsreformen, för- och nackdelar med att jobba som frilansande skribent, Zlatans flytt till Italien och en hel del andra väsentligheter med diverse folk.

Kvällen avrundades med en trevlig stund hemma i köket hos Thomas och Cincia, eftersom Big Brother tagit sig dit efter matchen tillsammans med sin klasskompis J. Därefter körde vi hem i den mörka septembernatten.

Syster Yster tar en paus halvvägs till Alexandria. Ser fortfarande rätt fräsch ut.

Det är alltid kul att stanna till vid National Airport. Det känns som om planen landar i huvudet på en...

Framme i Old Town Alexandria. Rätt svettiga.

1 kommentar:

Artsdeco sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.