söndag 13 februari 2011

Bowling och vårkänslor i Distriktet

Det känns som om det är vår i luften i Distriktet. Vi gick till marknaden vid Dupont Circle i förmiddags och det var drygt tio grader varmt och när solen kom fram så var det som en sådan där härlig vårdag som man kan uppleva back home in Sweden i slutet av mars eller i april.

Den där konkret lätta känslan som infinner sig när man äntligen kan gå ut utan tunga kängor eller stövlar.

På eftermiddagen körde Syster Yster och jag iväg Lillebror till ett födelsedagskalas och eftersom kalaset var på temat bowling så dröjde vi kvar en stund och spelade tre serier på bana 4. Det är inte särskilt ofta jag spelar bowling numera. Men det är kul. Jag startade uruselt och ringrostigt med exakt 100 poäng. Sedan körde jag hårt i andra omgången, 159. För att avrunda med 136 i sista.

Kloten var väl inte de bästa. Rätt ovala, om sanningen ska fram. Banan lutade rätt mycket ner till vänster. Trägolvet inte rikigt bonat, vilket gjorde att jag aldrig fick det där glidande sista steget som är så viktigt. Och dessutom var käglorna felkonstruerade och uppenbarligen hade något kletat på klister under dom. Så med tanke på det så var resultat rätt okej, trots allt

Väl hemma igen avnjöt vi en fantastisk middag med crabcakes och sötpotatis, tillagat av hustrun.

Ytterst trevlig söndag i Distriktet, med andra ord.

2 kommentarer:

Anna Karin sa...

Varför inte spela bowling i X-boxen istället? Där är kloten runda, golvet perfekt, banorna spikraka och käglorna faller som käglor.
Och bäst av allt - publiken JUBLAR så fort man visar sig!

Werner sa...

Vårkänslor? Vad är det? Här är det -20, snö och solen lyser. En perfekt vinterdag med andra ord.