torsdag 10 februari 2011

Denna dag: En tillbakablick

Roade mig med att kolla vad jag skrev på bloggen just den när dagen, den 10 februari, föregående år. Samt för två och tre år sedan

Den här publika dagboken från vår vardag i USA är faktiskt himla rolig, om jag får säga det själv. Det är en massa saker som hänt som vi säkert hade glömt bort annars.

För precis ett år sedan handlade det faktiskt, otroligt nog, om snökaos. Jajamen. Rubrik: Snökaos - nu på riktigt. Och det var verkligen på riktigt. För ett år sedan var Distriktet totalt lamslaget av de värsta snöoväder som huvudtaden hade sett på typ 100 år. Skolorna var stängda, kontoren var stängda, butikerna var stängda, kongressen och Vita Huset var stängda och kvällen innan hade vi varit hemma hos några vänner och "tömt barskåpet".

För två år sedan, den 10 februari 2009, skrev jag mitt inlägg klockan 21:26 och temperaturen visade på 17 grader. Plus... That's more like it! I övrigt hade jag joggat och träffat senator Dodd på skolgården. Och så skrev jag en aning spefullt om att the Obamas placerat sin kids på en av DC:s absolut dyraste privatskolor. Det var innan jag hade en aning om att Syster Yster skulle hamna på samma exklusiva plugg... Rubrik: Joggingtur längs the river.

Och samma dag 2009 var det kallt igen, av bilderna att döma. Det var en söndag och vi hade varit och kollat in firandet av det kinesiska nyåret på dagen. Det blåste rejält och när jag satt och skrev så skallrade fönterrutorna. Men jag var nöjd och glad, för jag hade precis investerat i en slags portabel massagemadrass som kan monteras på önskvärd stol. Om jag har använt den sedan dess? Ja, faktiskt. Särskilt när jag har mer än normalt ont i ryggen. Rubrik: Massage, nyårsparad och hurrikan.

I övrigt att rapportera: Jag har tvingat fram Pedro ur garderoben och sett till att han dammsugit alla rum. Vilket behövdes. Sedan beställde dottern lasagne till middag, så jag tvingades ta cykeln till Safeway i tre minusgrader för att handla pastaplattor och diverse ingredienser. Men det var det värt eftersom Syster Yster tyckte att det var det godaste hon någonsin ätit.

Och det var det ju också.

2 kommentarer:

Werner sa...

Washingtonkris i Stockholm när det kom 2 dm snö i natt och på förmiddagen. Barnbarnet som bor hos oss den här veckan stretade till fots till skolan och träffade 10 klasskamrater och inga lärare. Busstrafiken sporadisk och plogbilarna har fullt upp på huvudvägarna.
Men vackert är det med alla snön på träden.

Peter sa...

Jo, jag har förstått att det är kaos i Sthlm i dag. Snyggt av barnbarnet att kämpa sig till skolan, det borde rendera i extra bra betyg tycker jag!