tisdag 22 februari 2011

Förvirrad morgon i snökaos

Jomenvisst blev det snökaos. Låt mig berätta.

Jag väcktes klockan fem på morgonen av ett sms, som berättade att alla public schools i Distriktet hade late start på grund av snöovädret (uppskattningsvis en halv centimeter puder som fallit under natten).

Jag tumlade upp för att kolla om de övriga två skolorna hade bestämt sig för samma sak. Efter den sedvanliga halvtimmeslånga startproceduren av min i datasammanhang fullständigt horribelt antika bärbara dator, den är snart fyra år gammal, kunde jag konstatera att ingen av de andra skolorna ännu hade lagt ut någon information på sina webbplatser.

Jag tumlade tillbaka till sängen och lyckades somna om efter en stund.

Sedan vaknade jag som vanligt av alarmet halv sju, tumlade åter upp ur sängen och kollade datorn, som jag - smart - hade låtit stå på.

Jodå. Nu fanns det information utlagd. Båda de äldre barnens skolor hade beslutat sig för att senarelägga skolstarten på grund av snökaoset. Två timmars frist.

Jag gick upp en trappa för att väcka Big Brother för att berätta att han kunde sova vidare. Men han var redan uppe och hade duschat och var klarvaken.

"Det är ingen idé att lägga sig igen", tyckte han.

Så gick jag ner till Syster Yster. Samma sak där. Hon var redan uppe och klarvaken.

Så allt slutade med att jag gick och la mig igen och sov gott till halv nio, medan två av tre barn satt och rullade tummarna och väntade på att skolan skulle börja. Den enda som fick en riktig sovmorgon var Lillebror.

Så kan det gå.

Det sista barnet leverades strax före elva. Och eftersom det var tisdag så slutade Syster Yster redan klockan två. Så det blev inte särskilt mycket gjort för er ödmjuka bloggare denna dag.

Men i morgon är det business as usual. Då 17 ska det bli andra bullar.

Inga kommentarer: