söndag 24 april 2011

Äntligen en poäng till svärfars Bollklubb

Och vi börjar med sporten:

GAIS fortsätter att spela bra, det måste jag ändå säga efter 1-1 borta på Strandvallen mot Mjällby. Det var lite svårt att avgöra hur Atleterna spelade, jag har sällan hört så enögda kommentatorer i radions annars så eminenta webbsändningar. Dessutom pratatde de båda en rätt häftig dialekt. Och ni må förlåta mig, men blekingska tillhör absolut inte mina favoriter. Det där med dialekter är förresten ett våldsamt intressant ämne, jag ska skriva om det vid något senare tillfälle.

Svärfars bollklubb från Halmstad lyckades äntligen både göra mål och ta en poäng när klubben mötte Trelleborg hemma på Örjans Vall. Kul för grabbarna - men det är som jag tidigare skrivit i något sammanhan: De skulle aldrig ha gjort sig av med min gode vän Texas Johansson - som för övrigt spelade i GAIS för tiotalet år sedan. Han fick inget nytt kontrakt med HBK och gör nu succé som bloggare i Hallandsposten samt syns då och då på fotbollsplanen iklädd Falkenbergs FF:s klubbdräkt. FFF spelar i superettan och det vore onekligen rätt ironiskt om Texas nya gäng går upp i allsvenskan samtidigt som Bollklubben ramlar ur.

Slutligen gick Caps vidare från första omgången i slutspelet. Gårdagens match mot N Y Rangers var en formsak, Caps var faktiskt väldigt mycket bättre i allt. Frågan är om jag någonsin sett dom spela bättre än vad de gjorde första halvan av matchen. Det kan bli en intressant fortsättning. Ska det här bli året när Washington Capitals vinner Stanley Cup för första gången?

I övrigt i Distriktet: Trevlig påskmiddag i familjens sköte i går. Ugnsstekt lax med hasselbackspotatis, cole slaw, sallad och en fantastisk citronsås till. Till detta ett väl kylt inhemskt sauvignon och ett ännu mer väl kylt glas med OP Anderson Aquavit, Flaskan köpte jag för ett par år sedan nere i vår lokala spritbutik på M Street. Ägaren där har en förkärlek för svenska spritsorter av någon anledning.

I dag har vi haft en ytterst sympatisk påskdag med vackert väder, lokal egghunt och en lång gemensam promenad på eftermiddagen. Nu har dock det vackra vädret ersatts av oväder, jag hör hur åskan mullrar borta i Virginia. Den är på väg hitåt.

I morgon ska två av tre barn till skolan. Det tredje har fortfarande springbreak. Men bara en dag till.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Du ska veta att jag numera jobbar i gränslandet mot Blekinge, i Kristianstad. Här i trakterna (Göinge) frodas några av landets märkligaste dialekter.
Sedan ska man tala tyst om att man håller på MFF. Vad de gillar Gaisare vet jag inte, men Mjällby är numero uno och sedan kommer väl HIF som ju ingen malmöit tål.

Peter sa...

Jag jobbade med en fotograf från de djupa Göingeskogarna en period för länge sedan. Vi åkte bl a på reportageresa till Oskarshamn vill jag minnas och gjorde ett rep om utbränt kärnbränsle. Han tog utmärkta bilder. Men jag fattade faktiskt knappt ett ord vad han sa. Till slut tröttnade jag på att säga "va?" och bara nickade instämmande. Det gick lika bra.