tisdag 19 april 2011

GAIS-seger, åska och vilda forsar

Ja, det är ju svårt att komma ifrån att GAIS förnärvarande leder allsvenskan. Förvisso endast därför att "G" kommer före "M" i alfabetet (Malmö FF har samma poäng och exakt samma målfacit och dessutom en match mindre spelad), men ändå. Det gäller att njuta medan det varar.

Seger tidigare i dag mot farsans (och Werners) favvolag Djurgårdens IF med 2-1 och som en av mina GAIS-vänner mycker riktigt påpekade så var segern extremt ovanlig i åtminstone ett hänseende: GAIS lyckades vända ett underläge. Normalt är det nämligen precis tvärtom, att man lyckas tappa bort ett målmässigt övertag. Gärna genom ett par baklängesmål i de sista matchminuterna...

Dagen har annars präglats av ojämnt väder. Åska och skyfall har varvats med strålande sol. Två av tre barn var lediga från sina skolor i dag och jag tog med dom ut till Great Falls, det stora vattenfallet nordväst om stan. Glada i hågen åkte vi iväg. Men efter tio minuters körning började det regna. Och sedan började det åska. Och ösa ner. Men vi gav oss inte utan parkerade bilen och promenerade bort till fallet...

...som var stängt (ja, alltså stigen dit var stängd). Orsak: Den stora mängden vatten i Potomac River. Så vi fick ta oss fram på mer informella stigar för att kolla in vattenflödet. Tyvärr lyckades vi dock inte se själva fallet. Men det var rätt coolt att se de vilda forsarna som vi lyckades nå fram till.

På sen eftermiddag firade jag segern genom att ge mig ut på en tio kilometers-runda. Tid: 51:25. Riktigt bra om jag får säga det själv. Snittid per kilometer: 5,08.

Dagens avrundades som sig bör med en middag. Denna dag serverades en fullständigt fantastisk kycklingwok serverad i jordnötssås samt nudlar därtill.




En snygging vid den vilda forsen...


Här rinner det normalt bara en liten bäck.

Två snyggingar vid den vilda forsen.

Inga kommentarer: